Gemeente Nieuwegein
Stadsplein 1, 3431 LZ, Postbus 1 3430 AA
Tel. 14 030 | e-mail | Adresgegevens en openingstijden

Verkiezingen Tweede Kamer 2017

Op 15 maart 2017 vinden er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats.

Om tijdens de verkiezingen uw stem te mogen uitbrengen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden: u heeft de Nederlandse nationaliteit, bent 18 jaar of ouder en u bent niet uitgesloten van het kiesrecht.

Kiezer in het buitenland? Registreer u voor de Tweede Kamer verkiezingen

Als kiezer buiten Nederland kunt u zich vanaf 15 september 2016 registreren om te stemmen tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen. Zo zorgt u dat u op tijd de juiste stempapieren ontvangt, of dat iemand anders voor u kan stemmen.

U bent Nederlander en u woont niet in Nederland. Maar u wilt wél stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hieronder leest u precies hoe dat werkt en op welke manieren u kunt stemmen.

Lees welk registratieformulier u gebruikt

Wel of niet ingeschreven in Nederland

Heeft u in Nederland gewoond? En heeft u uw verhuizing naar het buitenland doorgegeven aan de gemeente waar u als laatste woonde? Dan bent u niet meer ingeschreven in Nederland. Weet u niet meer of u uw verhuizing heeft doorgegeven? Neem dan contact op met de gemeente in Nederland waar u als laatste woonde, voordat u naar het buitenland verhuisde. Of kijk het zelf na op de website MijnOverheid.nl met uw DigiD.

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij: