Gemeente Nieuwegein
Stadsplein 1, 3431 LZ, Postbus 1 3430 AA
Tel. 14 030 | e-mail | Adresgegevens en openingstijden

Ga op de foto met je favoriete beeld

donderdag, 16 maart 2017

De gemeente Nieuwegein heeft 55 beelden in de openbare ruimte: in straten, op grasvelden, bij rotondes,  op schoolpleinen, overal. Kleine, grote, sobere, uitbundige, abstracte en realistische. Het ene beeld valt meer in de smaak dan het andere  maar liefhebbers zijn er altijd. Om al die beelden meer dan nu het geval is de aandacht te geven die ze verdienen, is de gemeente bezig een Buitenmuseum op te richten als inspiratie voor allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld rondleidingen. De opening van dit Buitenmuseum vindt plaats in mei.

Tot die tijd plaatst de gemeente wekelijks een foto van een Nieuwegeiner bij zijn favoriete beeld op de gemeentepagina van De Molenkruier, de gemeentelijke website en facebook. Iets voor jou? Ga er naast of achter staan, zet een hoedje op, versier het beeld (maar laat het wel heel), zie maar. Je mag het alleen doen maar ook met anderen. Op bijgaande foto zie je een voorbeeld. Maak er iets moois van en mail de foto naar j.verweij@nieuwegein.nl. De foto moet wel minimaal 2 MB zijn, anders komt hij niet goed uit op krantenpapier.

Je kunt ook een foto laten maken. Mail in dat geval naar j.verweij@nieuwegein.nl en er wordt een afspraak met je gemaakt over plek, datum en tijd.

Beeld van deze week  
Beeld van de week

Op de foto hiernaast ziet u mevrouw Verweij bij het beeld ‘De Drie Knoppen’ van Huub en Adelheid Kortekaas. Op de achtergrond: ‘Tubes en Zuilen’ van Ton Paauw en Egbert de Rooij. Foto: Cindy Bergman.