Gemeente Nieuwegein
Stadsplein 1, 3431 LZ, Postbus 1 3430 AA
Tel. 14 030 | e-mail | Adresgegevens en openingstijden

Nieuwegein krijgt eigen Monopoly spel

donderdag, 13 april 2017

Nieuwegein, de stad van de Markt, Muntplein en de Dorpsstraat. Maar, ook stad van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, De Lek en de vroegere dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Medio oktober krijgt Nieuwegein een eigen editie van het wereldberoemde spel Monopoly. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel is aangepast naar Nieuwegeinse stijl. Donderdag 13 april overhandigde Mr. Monopoly een eerste symbolisch exemplaar aan Johan Gadella, wethouder Stadspromotie en Economische Zaken, als start van dit bijzondere project. Een leuke manier om Nieuwegein verder op de kaart te zetten.

Lever zelf je bijdrage

Nieuwegeiners zelf hebben ook een rol in de samenstelling van de inhoud van het spel. Zij kunnen straks via de Facebookpagina Monopoly Nieuwegein suggesties aandragen van straten die niet in het spel mogen ontbreken. De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Vanaf medio oktober is het spel exclusief verkrijgbaar bij Plus van Loon in Nieuwegein.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.nieuwegeinspel.nl. Of volg Facebookpagina Monopoly Nieuwegein.

Het spel wordt ontwikkeld door Plus van Loon in samenwerking met Identity Games.

Nieuwegein krijgt eigen Monopoly spel 

Foto-onderschrift: Jelle Marcus (Identity Games), Mr. Monopoly, wethouder Johan Gadella en initiatiefnemer Christ van Loon van Plus Van Loon.

Foto: Fototeam KenM.