Gemeente Nieuwegein
Stadsplein 1, 3431 LZ, Postbus 1 3430 AA
Tel. 14 030 | e-mail | Adresgegevens en openingstijden

Geynwijs

logo GeynwijsSinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de organisatie van zorg en ondersteuning aan ouderen, kinderen, jongeren en mensen met een (arbeids)beperking. De gemeente formuleert het beleid en de onafhankelijke Stichting Geynwijs voert dat uit.

Bij Geynwijs kunt u dichtbij antwoord ontvangen op vragen over welzijn, meedoen en zorg voor jong en oud. Op deze website vindt u kort wat Geynwijs is, wie Geynwijs is en hoe het werkt. Geynwijs kent een onafhankelijke Stichting met professionals die werkzaam zijn in wijkteams en Geynwijspunten in de wijk die kunnen verwijzen naar deze stichting en of andere organisaties die u kunnen ondersteunen.

De Stichting Geynwijs communiceert zelf over haar activiteiten via de mail en brieven en niet via deze website. Binnenkort ontwikkelt zij zelf een website. Tot die tijd blijft deze pagina bestaan voor informatie over de organisatie van Geynwijs, foldermateriaal en nieuws van Geynwijspunten.

Voor informatie over activiteiten van stichting Geynwijs, neemt u contact op met de stichting:

Gegevens Geynwijs

Geynwijs is bereikbaar op (030)410 06 66
Stichting Geynwijs, Postbus 9045, 3430 RA Nieuwegein
info@geynwijs.nl, www.geynwijs.nl 

Nieuws van Geynwijspunten

De laatste drie van de vijf Geynwijspunten zijn nu ook officieel geopend. Batau op 24 april 2015, Roerdomp op 18 april en Galecop op 11 april.

De organisatie achter Geynwijs  

Geynwijs kent een aantal onderdelen: de Geynwijspunten, de sociale kaart www.geynwijs.nl, een informatie en adviesnummer en sociaal professionals van de Stichting Geynwijs.

Om elkaar beter te vinden ontwikkelen professionals en vrijwilligers in de wijken een werkwijze  met Geynwijs. Vanuit de gemeente begeleiden sociaal programmeurs dit proces. In de maanden september, oktober en december in 2014 vonden hiervoor een roadshow  plaats.  Deze lopen in 2015 nog door, maar dan georganiseerd door de stichting Geynwijs. In de roze balk aan de rechterkant vindt u meer informatie over: 

Publiciteitsmateriaal

Er zijn inmiddels verschillende materialen ontwikkeld om over Geynwijs te communiceren. Hieronder enkele recete voorbeelden.

  • april 2015, algemene A5 folder Geynwijs
  • 13 dec 2014, Special van Geynwijs. Naast interviews met diverse professionals en vrijwilligers uit de praktijk, ook informatie over wat is Geynwijs? Wie is Geynwijs? en waar vindt u Geynwijs?
  • Op de gemeentepagina zijn in 2015 interviews verschenen met enkele professionals van Geynwijs.

Vanaf 2015 kunt u Geynwijs op de gemeentepagina blijven volgen. Regelmatig leest u hier de ervaringen van Geynwijs in de praktijk, afgewisseld met aandacht voor vragen uit de praktijk. Ook leest u hieronder het laaste nieuws.