Voor ondernemers door ondernemers

Ondernemer Centraal

Ondernemen is in deze tijd niet altijd gemakkelijk. Tegenslagen opvangen lukt even, maar soms is er meer nodig. Ondernemers in Nieuwegein kunnen nu financiële ondersteuning, coaching of gratis advies krijgen van andere ondernemers en ervaringsdeskundigen. Dit verloopt via het netwerk van Ondernemer Centraal. Ondernemer Centraal is er voor alle ondernemers, klein (zzp-ers) of groot, die vragen hebben en advies nodig hebben voor het versterken van hun bedrijf voor de toekomst. Zoals hulp bij administratie en geldzorgen, juridische zaken of schulden.

Bekijk ook de video over Ondernemer Centraal

Advies op maat

De gemeente wil lokale ondernemers helpen om financieel gezond te blijven en hun onderneming toekomstbestendig te maken. Ondernemer Centraal is een initiatief van de gemeente Utrecht, waar nu ook ondernemers die wonen en/of werken in Nieuwegein gebruik van kunnen maken. Het gratis hulpaanbod van Ondernemer Centraal is een waardevolle aanvulling op het bestaande hulpaanbod van de gemeente, doordat er op maat wordt gewerkt. Kijkend naar wat de ondernemer nodig heeft, nu en voor de toekomst. Ondernemer Centraal heeft zich in de afgelopen twee jaar bewezen als een succesvol programma in een economisch onzekere tijd.

Het toekomstgesprek

Hulp en advies van Ondernemer Centraal begint met het toekomstgesprek. De ondernemer gaat in gesprek met een adviseur met ondernemersachtergrond. Die denkt met de ondernemer mee en kijkt samen wat er nodig is. Dit helpt om overzicht en nieuwe ideeën te krijgen.

Daarna kan de ondernemer een vervolgtraject kiezen bij een van de aangesloten organisaties dat past bij zijn of haar situatie. Denk aan coaching, juridische begeleiding, financieel advies, een boekhouder, kredieten of hulp bij schulden. Het hulptraject is voor de ondernemer gratis en vrijblijvend.