Bewoners vernieuwen speeltuin aan de Landmansweide

Datum: donderdag 6 juli 2017

De speeltuin aan de Landmanweide/Vogelaarsweide is gistermiddag feestelijk geopend. Wijkwethouder Johan Gadella was uitgenodigd om het resultaat te bekijken. Kinderen uit de buurt genoten van de speeltoestellen en elkaar. Buurtbewoners Jeffrey Smoorenburg en Jamie Mocking namen het initiatief om de speeltuin te vernieuwen. In overleg met de gemeente kwam er groen licht voor hun plan. Zij hebben zich samen met de buurt vooral zelf ingezet om de werkzaamheden te verrichten. Er bleek veel talent in de buurt en de bewoners waren bereid om samen de schouders eronder te zetten. 

Wethouder Johan Gadella te midden van alle kinderen

Trots

De gemeente is trots op het bewonersinitiatief. Wijkwethouder Johan Gadella: ‘Dit bewonersinitiatief is een voorbeeld voor anderen. Mooi dat de bewoners de handschoen zelf opgepakt hebben, waarna de gemeente de bestrating, speeltoestellen, haag en graszoden geleverd heeft. Fijn dat er nu aan het begin van de zomervakantie een leuke plek in de buurt is voor kinderen om samen buiten te spelen'. 

Zelfbeheer

De initiatiefnemers nemen de speeltuin vanaf nu in zelfbeheer. Dat betekent dat zij hem schoon houden en het groen onderhouden. Zij waren overigens al actief met zelfbeheer van groenvakken aan de voorzijden van de woningen aan de Landmansweide.
Op Facebook is het initiatief te vinden op speeltuin Landmansweide/Vogelaarsweide.

 

Initiatiefnemer Jeffrey Smoorenburg. Beide foto's zijn gemaakt door Johan Nebbeling