En de naam is ... City

Datum: maandag 19 juni 2017

Binnenstad? Stadshart? Centrum? City! City is de nieuwe naam van de binnenstad van Nieuwegein. Waar Cityplaza staat voor winkelen, omvat City het hele gebied inclusief stadshuis, theater, horeca en andere centrumfaciliteiten. Veel Nieuwegeiners gebruiken deze (koos)naam al. Een logische keuze dus! City omvat naast het winkelgebied Cityplaza, ook het gebied rond het Stadshuis en het stadstheater en kunstencentrum DE KOM, het stationsgebied en west. Eigenlijk het hele gebied tussen de grote wegen Noordstedeweg, AC Verhoefweg, Zuidstedeweg en de Doorslag.

Mensen maken City

City staat voor samenwerking: tussen bewoners, winkeliers, de gemeente, de bibliotheek, de markt, het theater en andere partners. Sinds een paar jaar werken zij intensief samen om de aantrekkingskracht van City voor bezoekers, bewoners en ondernemers te vergroten. Het gebied heeft sinds 2011 een metamorfose ondergaan met nieuwe winkels, horeca, gezellige pleintjes en toonaangevende architectuur. Evenementen en activiteiten maken dat er meer te beleven is in City. Steeds meer mensen weten City te vinden. Met elkaar geven zij City een gezicht.

Klik hier voor de versie met audiodescriptie.

Je vindt het in City

City staat voor comfortabel, veelzijdig en persoonlijk. Het is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer of fiets. Parkeren van auto of fiets gaat gemakkelijk in een van de vele parkeergarages of gratis fietsenstallingen. Je kunt er voor veel terecht: theater en kunstencentrum, fijne lunchtentjes, restaurants, bibliotheek, stadshuis en winkels, van grote ketens tot kleine speciaalzaken. Het is een kleurrijk gebied en de bewoners, ondernemers en bezoekers geven City warmte en persoonlijkheid.

City groeit!

Met de ambities om City nog verder te laten ontwikkelen met woningen en horeca, groeit de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid de komende jaren verder. Er komen nieuwe woongebieden bij met appartementen voor starters, jonge gezinnen en senioren. Het stationsgebied verandert naar een aantrekkelijke entree en modern OV-knooppunt. Dit betekent dat City Nieuwegein straks veel te bieden heeft aan haar inwoners, ondernemers en bezoekers.

Meer informatie

Wil je weten wat er de komende tijd op de agenda staat in City? Ga dan naar www.city-nieuwegein.nl, volg ons op facebook of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief!