Fietsnet Nieuwegein wordt feestelijk geopend met Color Bike Tour

Datum: dinsdag 12 september 2017

Tijdens het City Huiskamerfestival op zaterdagavond 23 september geven wethouder Peter Snoeren van mobiliteit bij de gemeente Nieuwegein en Gert Schijven van de Fietsersbond Nieuwegein om 19.00 uur het startschot voor de eerste Color Bike Tour in Nieuwegein. Hiermee openen zij het nieuwe Fietsnet Nieuwegein. Het stadsplein is de start en finish van de Color Bike Tour. De kleurrijke fietstocht is een initiatief van Nieuwegein fietst!.

Color Bike Tour

Jong en oud kunnen meedoen aan de Color Bike Tour. Met de Color Bike Tour wordt het nieuwe Fietsnet Nieuwegein officieel geopend en in gebruik genomen. Het Fietsnet bestaat uit negen gekleurde fietsroutes door Nieuwegein. Deelnemers van de Color Bike Tour leggen in ongeveer één uur twee van deze kleurenroutes naar keuze af. Deelnemers die twee fietsstempels ophalen maken kans op de originele Nieuwegein-fiets in de kleur van zijn of haar favoriete nieuwe fietsroute. De eerste honderd deelnemers van de Color Bike Tour ontvangen een kleurrijk t-shirt van Nieuwegein fietst!. Inschrijven voor de Color Bike Tour kan op www.nieuwegeinfietst.nl.

City Huiskamerfestival

De Color Bike Tour is onderdeel van het City Huiskamerfestival dat op zaterdag 23 en zondag 24 september plaatsvindt in Nieuwegein. Diverse huiskamerplekken in City vormen dat weekend een culturele route waar met elkaar genoten kan worden van het nieuwe Fietsnet Nieuwegein, dans, muziek en andere optredens.

Goedopweg

Nieuwegein fietst! is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein  samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.