Informatie over voorkomen woninginbraak

Datum: maandag 4 september 2017

De BuurTent staat op 9 september op de Rapenburgerschans

De afgelopen maanden is er meerdere keren ingebroken in Nieuwegein. Het kan zijn dat u hier al over heeft gehoord. Het is daarom belangrijk om even stil te staan bij het voorkomen van een woninginbraak. We gaan daar op 9 september in de BuurTent op de Rapenburgerschans graag met u over in gesprek.

Methodes

Inbrekers gebruiken verschillende methodes om in te breken. Bij de inbraken zijn de inbrekers binnengekomen door de deuren en ramen open te breken. U kunt er zelf veel aan doen om dit soort inbraken in uw woning te voorkomen. Goed hang- en sluitwerk schrikt inbrekers echt af! Om met u mee te denken over het voorkomen van inbraak, is er de zogenaamde BuurTent. 

Welkom in BuurTent in Fokkesteeg

Op zaterdag 9 september tussen 13.00 en 15.00 uur staat de BuurTent op het plein aan de Rapenburgeschans. U bent van harte welkom. De gemeente, de politie en een preventieadviseur gaan graag met u in gesprek over het voorkomen van een woninginbraak. U kunt meer informatie krijgen over de manier waarop woninginbraken worden gepleegd en wat u kunt doen om deze te voorkomen. 

Donkere dagen periode

De donkere dagen zijn in aantocht. Maar let op: ook inbrekers kijken uit naar deze periode. Het is belangrijk om altijd uw woning een bewoonde indruk te geven en kostbaarheden uit het zicht te houden. En vraag ook uw buren een oogje in het zeil te houden. 

Tips

Kunt u er niet bij zijn? Kijk dan op www.geefinbrekersgeenkans.nl voor tips om een woninginbraak te voorkomen. Voor meer informatie over woninginbraken in uw buurt, kunt u ook kijken op www.politie.nl bij mijn buurt naar 'misdaad in kaart'.

Bel 112 bij een verdachte situatie 

U weet zelf het beste als er iets niet pluis is in uw buurt. Schroom daarom niet bij een verdachte situatie 112 te bellen. Blijft u liever anoniem? Bel dan misdaad anoniem 0800-7000.

Heeft u vragen of ideeën?

Heeft u nog vragen of ideeën naar aanleiding van dit bericht? Dan kunt u contact opnemen met Els Reinking, wijkcoördinator Fokkesteeg, via E.Reinking@Nieuwegein.nl; of 030-607 1827. U bent van harte welkom op 9 september! Samen met u werken we aan de veiligheid in Nieuwegein!

De BuurTent in uw wijk