Alle kunstwerken van Buitenmuseum Nieuwegein in één boekje

Datum: vrijdag 12 januari 2018

Dinsdag 23 januari 2018 wordt in KunstGein Podium het boekje ‘Buitenmuseum Nieuwegein’ gepresenteerd. In dit handzame boekje worden alle kunstwerken in de gemeente Nieuwegein beschreven en getoond. Wethouder van cultuur Martijn Stekelenburg krijgt het eerste exemplaar aangeboden. Aansluitend geven drie kunstenaars een lezing over hun kunstwerk in het Buitenmuseum. Nieuwegeiners die hierbij aanwezig willen zijn kunnen zich tot 20 januari aanmelden.

De gemeente wil met dit boekje meer bekendheid geven aan het Buitenmuseum Nieuwegein, dat in mei 2017 geopend is. Dit boekje is een herziene uitgave waarin ook alle nieuwe beelden zijn opgenomen. In totaal staan er 54 beelden in beschreven, voorzien van een foto. In het midden van het boekje zijn plattegronden te vinden met alle locaties van de beelden. Hiermee kan een wandel- of fietsroute uitgezet worden langs de beelden. Het boekje is gratis af te halen bij de receptie van het Stadshuis Nieuwegein (zo lang de voorraad strekt).

Lezing kunstenaars

De eerste lezing wordt gegeven door Huub en Adelheid Kortekaas en gaat over het kunstwerk de “Drie knoppen”. Dit vermaarde kunstenaarsduo is vooral bekend van het totaal kunstwerk de Tempelhof; een eigen gecreëerde wereld vol beelden en denkbeelden rondom hun woonomgeving. De tweede lezing geeft kunstenaar Johan Wagenaar over zijn kunstwerk “Staalplastiek”. Johan is artistiek leider bij het Instituut Amsterdam. Dit instituut brengt kunstenaars en ontwerpers samen om hun talenten in te zetten bij maatschappelijke vraagstukken. Het werk van de kunstenaars is te vinden op de Boogstede, aan de noordkant van Cityplaza.

Beeldenroute

De beeldenroute is ook digitaal te raadplegen via de geoappstore op deze website. U kunt daar tevens een bestand downloaden voor navigatietoepassingen.

Stichting KunstGein

Stichting KunstGein wil mensen in Nieuwegein en omgeving interesseren en enthousiast maken voor kunst en cultuur: voor allerlei beeldende kunstvormen en vooral de amateurkunst. Verder zijn er om de zes weken exposities te zien in KunstGein Podium. Ook faciliteren zij workshops, lezingen, excursies en informatiebijeenkomsten. Daarnaast wordt er elke twee jaar de KunstGein Atelierroute georganiseerd.