Energie besparen?

Datum: donderdag 12 april 2018

Nieuw energieloket: JouwHuisSlimmer.nl

Wilt u energie besparen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Vijftien gemeenten uit de provincie Utrecht hebben gezamenlijk een nieuw energieloket ontwikkeld dat nu online is: jouwhuisslimmer.nl. Dit onafhankelijke online energieplatform helpt u als particuliere huiseigenaar de eerste stap te zetten naar een energieneutrale woning.

Bent u benieuwd naar ervaringen van andere bewoners? Wilt u inzicht krijgen in de relevante energiebesparingsmogelijkheden voor uw woning? Welke adviseurs en bedrijven u kunt benaderen? Welke lokale energie initiatieven er eventueel in uw buurt actief zijn? Kijk dan op JouwHuisSlimmer.nl.

Doe de QuickScan!

Met de quickscan van jouwhuisslimmer.nl kunt u als huiseigenaar snel en eenvoudig zien welke energiemaatregelen relevant zijn voor uw woning. U krijgt te zien wat dergelijke maatregelen kosten, maar ook hoeveel geld u daarmee jaarlijks bespaart. Het blijft echter een inschatting, dus voor een meer gedetailleerd advies kunnen wij u in contact brengen met een energieadviseur. U krijgt via de quickscan ook inzicht in andere mogelijke vervolgstappen, zoals het kiezen van een aanbieder, aandachtspunten bij het aanvragen van offertes en beschikbare subsidies.

Routekaart Energieneutraal Nieuwegein 2040

In september 2017 stemde de gemeenteraad unaniem in met de Routekaart Energieneutraal Nieuwegein 2040. Hierin is aangegeven hoe de gemeente Nieuwegein invulling gaat geven aan de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Er wordt ingezet op vijf verschillende routes: energiebesparing, duurzame warmte, duurzame elektriciteit, duurzame mobiliteit en energieopslag. Onder meer door een goede informatievoorziening voor inwoners over energiebesparing willen we de ambitie van de Routekaart halen. Wilt u meer weten over deze Routekaart? Kijk dan op deze websiteen zoek op ‘routekaart’

Jouwhuisslimmer.nl is een initiatief van de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.