Roefelbedrijven gezocht

Datum: donderdag 2 augustus 2018

Lijkt u het leuk om kleine groepjes kinderen meer te leren over uw bedrijfsactiviteiten en de beroepen die daar uitgeoefend worden? Voor de Roefelmiddag op 7 november zoekt Stichting Roefeldag Nieuwegein nog Nieuwegeinse bedrijven die kinderen uit groep 6,7 en 8 van de bassischool een kijkje in de keuken willen laten nemen. Roefelen is een Vlaams woord en het betekent ontdekken of snuffelen.  Tijdens de Roefeldag kunnen kinderen snuffelen aan beroepen. Broodjes maken, op kantoor werken, kleding verkopen, meekijken bij een schoonheidssalon of aan auto’s sleutelen, de kinderen komen graag langs om in drie kwartier tijd uw bedrijf, uw product en met name de beroepen bij uw bedrijf te leren kennen.

Waarom meedoen?

Door drie kwartier een kijkje achter de schermen te nemen bij de lokale bedrijven, en waar mogelijk actief mee te helpen, kunnen de kinderen al jong kennis maken met verschillende beroepsgroepen en werkzaamheden. En dit helpt ze mogelijk bij de keuzes voor hun opleiding en latere werkzame leven. Meedoen aan een Roefeldag betekent letterlijk investeren in de jeugd en daarmee in hun toekomst. Als uw bedrijf aan de Roefeldag meedoet, bezorgt u de deelnemende kinderen een geweldige dag en leren zij uw bedrijf/beroepsgroep op een hele speelse manier kennen. Daarnaast is het een unieke manier om uw bedrijf te presenteren en uw maatschappelijke betrokkenheid te tonen. In groepjes van vier kinderen en één volwassen begeleider komen de deelnemers bij uw bedrijf op bezoek en gaan dan verder naar een volgende Roefelplaats.

Aanmelden

Wilt u meedoen als Roefelplaats? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.roefeldag-nieuwegein.nl of bel (030) 662 80 12.