B&W ontbijten met leerlingen basisschool De Toonladder

Datum: donderdag 8 november 2018

Burgemeester Frans Backhuijs en wethouders Ellie Eggengoor en Jan Kuiper bezochten op 7 november basisschool De Toonladder Galecop voor het Burgemeersterontbijt. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt leren kinderen het belang van een gezond ontbijt. Aan het eind van het ontbijt doneerde burgemeester Frans Backhuijs namens de gemeente Nieuwegein een bedrag aan Kinderpostzegels, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt 2018.

Het was een feestelijke gebeurtenis! Alle leerlingen zaten aan een lange rij tafels door de gangen van de school. In het kader van zorgen voor en leren van elkaar, at een jongere leerling met een oudere leerling. Het was mooi om te zien hoe er voor elkaar werd gezorgd. Onder het genot van een broodje en een glas melk maakten de leerlingen kennis met de burgemeester en de wethouders en wisselden ze van gedachten.

Gezond ontbijt

In de week van 5 tot en met 9 november ontbijten meer dan een miljoen kinderen op duizenden scholen en honderden stadhuizen. Met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket, vrolijke placemats, grappige doeboekjes en leuk lesmateriaal schonken ze aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Donatie aan Kinderpostzegels

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feest voor iedereen’.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt in het algemeen kunt u terecht bij: Team Nationaal Schoolontbijt pers@schoolontbijt.nl - www.schoolontbijt.nl.

Op de foto links ziet u burgemeester Frans Backhuijs. Hij doneerde namens de gemeente een bedrag aan Kinderpostzegels, het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt 2018. Op de foto rechts ziet u wethouder Jan Kuiper die samen met de schoolleerlingen het goede voorbeeld geeft tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Foto's: Johan Nebbeling.