Licht op Noorderveld op vrijdag 9 november

Datum: donderdag 25 oktober 2018

Op vrijdag 9 november wordt van 19.00 tot 20.30 uur voor de vierde keer Licht op Noorderveld gehouden. Op Begraafplaats Noorderveld (Structuurbaan 1, Nieuwegein) kunnen bezoekers dan overleden mensen herdenken, stil zijn, tot bezinning komen of luisteren naar de muziek. De begraafplaats wordt op deze avond verlicht met fakkels en vuurschalen.   

Programma 

Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom en kunnen op de diverse grafvelden luisteren naar muzikale optredens  van doedelzakspeler Johan Terlouw, Tinto, SavannaJoy, trio Wieger-Anouska-Esther en Alive Gospel Choir. Op het kinderveld vindt een optreden plaats van clown Kiko. Daarnaast worden er kaarsen uitgedeeld en kunnen nabestaanden een steen beschrijven om op het graf te plaatsen (de stenen die op het strooiveld worden geplaatst, worden begin januari weer verwijderd).  

Gedurende de hele avond zijn bezoekers van harte welkom bij het crematorium Noorderveld voor een kopje koffie en kunnen nabestaanden voor informatie terecht bij een van de medewerkers (te herkennen aan een witte sjaal). Ook is het mogelijk om te praten met vrijwilligers van rouwgroep Nieuwegein.  

De avond is er voor iedereen: jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen en er is geen aanmelding nodig.  

Meer informatie

Meer informatie over het programma is te lezen op onze pagina Licht op Noorderveld en de facebookpagina Licht op Noorderveld

Voor vragen over deze avond kunt u contact opnemen via j.deckers@nieuwegein.nl

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Nieuwegein in samenwerking met crematorium en uitvaartcentrum Noorderveld, rouwgroep Nieuwegein en wordt financieel ondersteund door Barbara Uitvaartverzorging, Monuta Rappel, Martin Hendricks Uitvaartverzorging, Yarden & van Oostrum Uitvaartzorg, Monuta Bas Poelstra en PCB Uitvaartzorg.