Campagne “De watervriendelijke tuin”

Datum: dinsdag 2 april 2019

De campagne is een initiatief van de Tuinbranche Nederland, het waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, vijf Utrechtse gemeenten en de regionale tuincentra. In de maand april maken zij tuinbezitters bewust van het nut en de noodzaak van water- en hittebestendige tuinen. Al met kleine aanpassingen in de tuin worden wateroverlast en hittestress tegengegaan.

Samenwerking met tuincentra

Tijdens de actiemaand in april is er extra aandacht voor het thema water in de lokale tuincentra. Zowel Praxis Nieuwegein als Groenrijk Baars hebben de hele maand een regentonnenactie. Bij de Praxis kunnen inwoners van Nieuwegein een 100 l regenton voor € 15,00 aanschaffen en Groenrijk Baars geeft € 25,00 korting op alle typen. Tijdens de inloopdag op 13 april bij de Praxis worden bezoekers geïnformeerd over het watervriendelijk maken van de tuin en krijgen een aardigheid. Groenrijk Baars geeft op die dag een workshop over het thema aan bezoekers (duur 45 minuten). Hiervoor moet men zich opgeven via samendoen@nieuwegein.nl. Deelnemers krijgen een tuinbon van €25,00 om te besteden in het tuincentrum. Tuincentrum De Hornbach heeft een inloopdag in mei, de precieze datum is nog niet bekend. Zie voor meer informatie ook de pagina over de Watervriendelijke tuin.

Meer informatie en tips

Om tuincentra, en indirect de tuinbezitter, nog verder op weg te helpen met het vergroenen van Nederland, is het Handboek voor de watervriendelijke tuin ontwikkeld. Met behulp van 19 tips hebben tuincentra een mooie leidraad om hun klanten te informeren en heeft de tuinbezitter een duidelijk naslagwerk om de stappen naar een groenere tuin succesvol te doorlopen. Het handboek is te downloaden van www.tuinbranche.nl. Daarnaast informeert de website klimaatklaar.nl welke verschillende maatregelen particulieren kunnen nemen en kunnen goede voorbeelden worden gedeeld om anderen te inspireren. Ontdek samen de eindeloze mogelijkheden van groen!