Deelnemers IkPas sluiten sportief af met bootcamp

Datum: donderdag 4 april 2019

Nieuwegein heeft dit jaar voor de vijfde keer meegedaan aan de campagne IkPas. IkPas is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. Door mee te doen worden Nieuwegeiners uitgedaagd om een hele maand geen alcohol te drinken. De laatste groep mensen die daaraan meedeed sloot de alcohol-loze maand sportief en gezond af met een bootcamp. Die vond plaats op het voetbalveld van JSV.

Sebastiaan

Sebastiaan van Kan geeft de bootcamplessen op vrijwillige basis. Hij geeft die lessen al sinds hij inging op een oproep in De Molenkruier SportID voor leuke sportactiviteiten. De groep draait vooral om gezamenlijk sporten en bewegen Er zijn twee deelnemers die sinds de start van de bootcamples meer dan 15 kilo zijn afgevallen. Zij hebben naast het bootcampen ook andere grote veranderingen in hun leven doorgevoerd, zoals gezond eten. En voor de deelnemers van IkPas geldt dus ook dat ze een periode geen alcohol hebben gedronken. De ambassadeurs van IkPas, bestaande uit het hele team buursportcoaches van SportID, wethouder Jan Kuiper en Nynke Joustra, hebben allemaal meegedaan aan de bootcampbijeenkomsten.  

Over IkPas

IkPas is voor mensen die, wellicht onbewust, een patroon ontwikkeld hebben waarbij ze vaak alcohol drinken. Met Ikpas kunnen ze ervaren wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt.
Je fitter voelen, meer energie hebben, misschien wat afvallen. Wie dat wil kan meedoen met de  IkPas. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.