Nieuwe tramremise in gebruik

Datum: maandag 2 december 2019

De nieuwe tramremise is op 28 november officieel in gebruik genomen. Met een symbolische druk op de knop stelde gedeputeerde Arne Schaddelee samen met wethouder Ellie Eggengoor van Mobiliteit en de wethouders van de gemeenten Utrecht en IJsselstein de nieuwe tramremise in bedrijf. Wethouder Ellie Eggengoor: ‘Dit betekent zicht op verbetering als het gaat om het reizen met de tram. Nieuwe en extra trams erbij zorgen voor comfortabel reizen, de nieuwe trams zijn met de verlaagde haltes ook echt toegankelijk voor iedereen. De tram kan in vergelijking met de bus of auto veel meer doorrijden. Met de tram reizen wordt steeds aantrekkelijker voor inwoners en reizigers in Nieuwegein.’

Nieuwe trams

Vanuit de tramremise in Nieuwegein wordt het hele regionale Utrechtse tramsysteem aangestuurd en onderhouden. Met de ingebruikname van de nieuwe tramlijn tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park verdubbelt het aantal reizigers in het Utrechtse openbaar vervoer. Bovendien zijn er  27 nieuwe trams. Deze worden vanaf 16 december ingezet op de nieuwe tramlijn in Utrecht. De nieuwe tramremise is hierop ingericht.
Moderne installaties voor onderhoud
De nieuwe werkplaats heeft in totaal acht sporen. Daarmee heeft de werkplaats twee keer zoveel onderhoudscapaciteit gekregen. De omstandigheden voor onderhoud en reparatie zijn volledig afgestemd op de nieuwe lage vloer trams die op de nieuwe tramlijn tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park gaan rijden. Ook de zogenoemde SIG-trams die rijden tussen Utrecht en Nieuwegein en IJsselstein worden in de nieuwe werkplaats onderhouden.

Open dag

De komende maanden wordt het terrein rondom de werkplaats en het kantoor verder ingericht. In maart 2020 kunt u komen kijken naar het werk van het trambedrijf. Dan is er een open dag op de remise. Meer informatie daarover volgt.