Leerlingen Cals College winnen prijs

Datum: dinsdag 29 januari 2019

Negentig leerlingen van het Cals College in Nieuwegein presenteerden vorige week hun ideeën voor een duurzame vernieuwing voor de buurt Schansen-Noord. Deze opdracht kregen zij eind vorig jaar van de gemeente Nieuwegein in het kader van het project De toekomstig bestendige stad

Goed geluisterd

Er was een overduidelijke winnaar: de groep van Bente, Jada, Jorinde en Șahan haalden met hun ontwerp zowel de jury- als de publieksprijs binnen. Volgens juryvoorzitter en wethouder Jan Kuiper hadden de leerlingen goed geluisterd naar de wensen van de buurt en rekening gehouden met de ambitie van de gemeente om in 2040 volledig energieneutraal te zijn. In hun ontwerp passen de leerlingen innovatieve maatregelen toe zoals een sedumdak voor isolatie, luchtzuivering en absorptie van regenwater,  zonnepanelen, lampen met sensoren en slimme tegels. Ook is er gedacht aan voldoende parkeerruimte, speelplekken en veiligheid. 

Uitvoeren

Het team Betere Buurten van de gemeente gaat later dit jaar met de leerlingen om tafel om samen na te denken welke onderdelen van het ontwerp haalbaar zijn en hoe die uitgevoerd kunnen worden.

Meer informatie

Jada, Jorinde, Bente en Șahan van het Cals college met de jury- en publieksprijs.