Publiek welkom bij opening 3e kolk Beatrixsluis door H.K.H. Prinses Beatrix

Datum: maandag 28 januari 2019

Op woensdag 6 februari opent H.K.H. Prinses Beatrix de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis. U bent van harte welkom van 13.30 tot 16.15 uur. Rijkswaterstaat stelt aan de westkant van de 3e kolk, nabij de witte huisjes, een publieksvak open. De opening gebeurt tussen 15.15 en 16.00 uur. Komt u vooral op de fiets of maak gebruik van de gratis pendelbus die vertrekt vanaf het centrum.

Officiële opening

Voor genodigden is een officieel programma aan de oostkant (A27-zijde) van de 3e kolk. Aansluitend wandelt H.K.H. Prinses Beatrix langs de 3e kolk en verricht de officiële openingshandeling bij het buitenhoofd (Lekzijde) van de nieuwe sluiskolk. De openingshandeling is vanaf het publieksgedeelte goed te volgen. Daarna volgt een schutting met bijzondere schepen.

Bereikbaarheid

Het is voor publiek niet mogelijk om in de nabije omgeving of in bermen te parkeren. Parkeerregelaars zien hierop toe. U kunt van de volgende concrete opties gebruikmaken:

  • Parkeren op parkeerterrein P-West in Nieuwegein centrum (hoek Schouwstede - Hagestede). Vanaf hier (halte nabij de fietsenstalling) rijdt de pendelbus tot vlakbij de sluis. De eerste pendelbus vertrekt om 13.30 uur. De laatste rijdt om 16.30 uur terug. Als P-West vol is, kunt u (betaald) parkeren in de nabije parkeergarages.
  • OV: Vanaf de sneltramhalte Nieuwegein Stadscentrum loopt u in één minuut naar de halte van bovengenoemde gratis pendelbus.
  • Voor de fietsers die direct naar de sluis willen fietsen, staan er fietsenrekken direct aan de westkant van de bestaande sluiskolken (Voorhavendijk West).
  • U kunt ook rechtstreeks met het met openbaar vervoer komen met buslijnen 65 en 77, halte Weg van de Binnenvaart/Nijverheidsweg. Vanaf hier is het een kleine 10 minuten lopen.

Meer informatie

Een paar dagen van tevoren maakt Rijkswaterstaat de website www.prinsesbeatrixsluis.nl/opening aan met meer informatie.