Datum: woensdag 24 juli 2019

Zorgorganisaties gebruiken veel energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. Door energiebesparing, energieneutraal bouwen, afvalscheiding en elektrisch vervoer kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities van Nieuwegein op het gebied van duurzaamheid. Daarom ondertekenden wethouder Marieke Schouten namens gemeente Nieuwegein een greendeal met ZorgSpectrum op donderdag 18 juli, waarin het invoeren en gebruiken van de Milieuthermometer Zorg centraal staat.

Wethouder Marieke Schouten ziet veel kansen met het sluiten van de Green Deal. “Ik zie dat zorgorganisaties het belang van een duurzame bedrijfsvoering onderschrijven. Wij delen met elkaar het gevoel van urgentie. Nut en noodzaak. En versterken elkaar in een goede samenwerking voor een duurzame zorg en een duurzame gemeente.”

Vertegenwoordigers van ZorgSpectrum Johan Gubbens en Marja de Graaf willen op alle locaties van ZorgSpectrum een verdiepingsslag maken, te beginnen met locatie De Geinsche Hof: “We zijn al veel bezig met afvalscheiding en duurzaam energieverbruik, zoals LED-verlichting in het hele gebouw. De komende twee jaar willen we dat op allerlei fronten uitbouwen naar een nog schonere en zuinigere bedrijfsvoering.”
Vertegenwoordiger van de provincie Utrecht Gea van Oortmarssen heeft nu zeventien greendeals afgesloten, en mikt op 25 greendeals. “Ik ben blij dat wij dit mede mogelijk kunnen maken en waar mogelijk kunnen steunen met kennis en dergelijke.”