Groen onderhoud

Datum: woensdag 17 juli 2019

Net als inwoners van Zuilenstein, Jutphaas Wijkersloot, Batau Zuid, Batau Noord, Galecop, Blokhoeve, Doorslag en Huis de Geer heeft ook de gemeente geconstateerd dat het groenonderhoud in de genoemde wijken ondermaats is. De staat van onderhoud is niet conform de afspraken. De gemeente betreurt dit en vindt het heel vervelend. De gemeente is en blijft daarom de komende tijd in gesprek met de aannemer over hoe dit wordt opgelost.

 

Afspraak is dat Zuilenstein het eerst wordt aangepakt. Dat is vorige week inmiddels gebeurd en goedgekeurd door de gemeente, met uitzondering van de Componistenbuurt. Voor de andere wijken is de afspraak om deze voor half augustus op orde te hebben. De aannemer werkt daarvoor de komende tijd ook op zaterdag.

 

Door de droogte van de afgelopen tijd is er bladval in de wijken. De aannemer zet daarom ook een ploeg in om de straten en stoepen te vegen. Ook zorgt de aannemer voor het bestrijden van onkruid in de verharding (straten). Het onderhoud aan de bomen gebeurt op een ander moment en door een andere aannemer.

 

Als u een melding wilt maken over beheer en onderhoud in de openbare ruimte kunt u bellen naar het algemeen nummer van de gemeente: 14 030. Dat kan ook via de gemeentelijke website www.nieuwegein.nl/melden.