Koninklijke Onderscheiding voor Sandra Huibers

Foto: Fototeam KenM

Datum: vrijdag 7 juni 2019

Sandra Huibers heeft op 6 juni een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Zij ontving deze onderscheiding omdat zij 21 jaar vrijwilliger is geweest bij de brandweer. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens haar laatste oefenavond.
Sandra kwam op 1 september 1997  als vrijwilliger bij de gemeentebrandweer Nieuwegein. Zij volgde bij de brandweer de opleidingen van brandwacht, brandwacht 1e klas, hoofdbrandwacht, brandweerchauffeur/voertuigbediener en schipper..
Sinds 13 juli 2009 heeft Sandra de functie van brandweerchauffeur/voertuigbediener bij de brandweer van Nieuwegein. Haar taak is om de gehele ploeg op een veilige wijze op locatie te brengen. Sandra is de enige vrouwelijke medewerker die meer dan 20 jaar werkzaam is bij de brandweerpost Nieuwegein zuid.

Willem Teeuw, postcommandant: “Sandra is een betrokken maar kritisch persoon en behulpzaam richting haar collega’s. Daarnaast is zij een sociaal mens en weet zij precies of er zaken spelen als ziekte, geboorte, ziekenhuisopname, etc. Dan regelt Sandra het kaartje, bloemetje of bezoekje.”

Het college feliciteert Sandra Huibers van harte met deze welverdiende onderscheiding.

In Nieuwegein wonen vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de medemens en die veel betekenen voor de samenleving. Ze verdienen bijzondere aandacht. Daarom kunnen deze bijzondere Nieuwegeiners worden voorgedragen voor een Koninklijke of een Nieuwegeinse onderscheiding. Voor meer informatie over de onderscheidingen en de wijze waarop kandidaten kunnen worden voorgedragen, kunnen belangstellenden terecht op de pagina onderscheidingen.