1e Scootmobieltocht 2019 weer groot succes

Datum:

De scootmobielgroep van initiatiefnemer Henk Boer reed op 24 april de eerste tocht van dit jaar. Gezondheids-wethouder Jan Kuiper en Sander Tuitel van SportID fietsten mee om te helpen bij eventuele pech. De feestelijke afsluiting was bij bouwspeeltuin Jeugdland. Daarmee losten zij een match in, gemaakt tijdens de Beursvloer. 
 
Wethouder Jan Kuiper: ‘Het is mooi om te zien dat geoefende en minder geoefende scootmobielrijders samen op pad gaan en genieten van het buiten zijn en de onderlinge gezelligheid. Mensen geven elkaar bijvoorbeeld tips over de manier waarop rijden op een scootmobiel nog veiliger wordt. Er is gelegenheid om met elkaar te praten en ideeën uit te wisselen. Ondertussen wordt er volop genoten van de prachtige rit.’

Scootmobielgroep Nieuwegein

Iedere jaar op de laatste woensdag van de maanden april tot circa oktober gaat de scootmobielclub Nieuwegein op pad. Het startpunt is altijd op het pleintje voor La Caza in de wijk Fokkesteeg. Circa 10 mensen maken samen een 20 km lange tocht door  Nieuwegein en omgeving. De route is iedere keer weer een verrassing. Tijdens de lange tocht fietsen er vrijwilligers mee. Zij zorgen voor de veiligheid van de deelnemers en bij eventuele pech en noodgevallen.

Match gesloten op De Beursvloer

Op de beursvloer in Nieuwegein is het altijd weer een drukte van belang. Maatschappelijke organisaties en bedrijven handelen met elkaar zonder geld. Ook in 2018 zijn zo weer verrassende matches ontstaan. Henk Boer (initiatiefnemer van de scootmobielgroep) liet buurtsportcoach Sander Tuitel (SportID) weten, dat zijn groep op zoek is naar fietsvrijwilligers voor het nieuwe seizoen. Spontaan besloten Sander, en wethouder Jan Kuiper als fietsvrijwilliger mee te gaan op de eerste tocht van de automobielgroep in 2019. José en Melanie van Bouwspeeltuin Jeugdland namen het verzorgen van de ‘inwendige’ mens op zich.