Hoofdvestiging Domino’s Pizza naar Nieuwegein

Datum: vrijdag 17 mei 2019

De hoofdvestiging van Domino’s Pizza komt naar Nieuwegein. Het nieuwe pand wordt gebouwd op bedrijvenpark Het Klooster in de driehoek van de snelwegen A2, A12 en A27. Vastgoedorganisatie COFFR tekende voor een perceel bouwgrond van 18.626 m2 voor de realisatie van de nieuwbouw. De vestiging van Domino’s Pizza voor de Benelux bevat eveneens de productielocatie voor vers deeg. Domino’s Pizza verwacht de oplevering van het pand in het eerste kwartaal van 2020. Dan verlaat Domino’s Pizza de huidige vestiging in Gorinchem.

‘De keuze voor Nieuwegein is er één vanwege de centrale ligging, de goede bereikbaarheid vanaf de hoofdverkeersaders en goede bereikbaarheid voor medewerkers’, aldus Richard de Gruijter, financieel directeur van Domino’s Pizza. Vanuit de hoofdvestiging vindt straks ook de productie van halffabricaten zoals deegbollen en beleg plaats die dagelijks vers worden aangeleverd aan vestigingen in België, Luxemburg en Nederland.

Logistieke hotspot

Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken: ‘Domino’s Pizza is een prachtige aanvulling op de activiteiten op Het Klooster. Het is wederom het bewijs dat ondernemers kiezen voor Het Klooster, omdat de centrale ligging en de mogelijkheden op dit bedrijvenpark een optimale uitvalsbasis bieden om zowel nationaal als internationaal hun producten te distribueren.’ Nieuwegein werd onlangs voor de tweede keer op rij tijdens de Summit logistieke hotspots uitgeroepen tot nummer 1 nationale distributie hotspot en e-fulfilment hotspot. 

Bedrijvenpark Het Klooster

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven. Ondernemers die interesse hebben om zich op Het Klooster te vestigen, kunnen contact opnemen met Barbara Timmermans van de gemeente. Meer informatie op de pagina over het Klooster.

Richard de Gruijter van Domino’s Pizza, Stefan van den Brink van COFFR (rechts op de foto) en wethouder Ellie Eggengoor van gemeente Nieuwegein. Foto: Menno Ringnalda.