Nieuwbouw Hema-distributiecentrum van start

Datum: donderdag 23 mei 2019

De eerste paal van het nieuwe distributiecentrum voor Hema op bedrijvenpark Het Klooster is geslagen. Tijdens een feestelijke eerste paal ceremonie werd de officiële start van de bouw gevierd. De oplevering van het pand is medio maart 2020 gepland. Het onderstreept opnieuw de aantrekkelijkheid van Nieuwegein als belangrijke nationale distributiehotspot. 

Op de foto v.l.n.r: Arthur van Kooij (hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa), Bart Beeks (managing director, CEVA Logistics Benelux), Ellie Eggengoor (wethouder Economische Zaken), Tjeerd Jegen (CEO Hema) en Sander Breugelmans (country manager Prologis Benelux). Foto: Bas de Meijer.

Duurzaam pand

Het nieuwe Hema-distributiecentrum heeft een omvang van 34.000 m2 en krijgt het BREAAM-certificaat ‘zeer goed’ mee voor de duurzaamheidsprestatie. Zo wordt onder meer het dak van het pand voorzien van zonnepanelen en wordt het pand uitgevoerd met LED-verlichting.

Cheques voor goede doelen

Vastgoedontwikkelaar Prologis reikte tijdens het feestelijke moment met de CEO van Hema en wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken een cheque uit aan twee bijzondere initiatieven in Nieuwegein. Stichting BEN (Basketbal Experience NL) die zich inzet voor rolstoelbasketbal en de Stichting Speelgoedbank Nieuwegein namen vol trots de cheques in ontvangst.