Anna van Rijn-penning voor Arend Bloemink

Datum:

Vorige week woensdag 11 november was een bijzondere dag voor Arend Bloemink uit Nieuwegein. Hij ontving, namens burgemeester Frans Backhuijs, digitaal de Anna van Rijn-penning voor zijn verdiensten. De burgemeester, PEN-hoofdredacteur Martin Reijmerink en voormalig voorzitter van het Wijkoverleg Galecop Nicole van Nimwegen verrasten hem via een gezamenlijk beeld-bel-gesprek.

Tijdens de uitreiking overhandigde de echtgenote van de heer Bloemink hem de erepenning. En tijdens de felicitaties ging de deurbel en kreeg Arend ook nog een grote bos bloemen: ‘Nu is het feest compleet!’, was zijn reactie. De Anna van Rijn-penning is bedoeld voor hen, die zich belangeloos op buitengewone wijze, hebben ingezet voor stad en samenleving Nieuwegein. En Arend Bloemink is zo’n persoon.  

Als hobby fotograaf is Arend Bloemink begonnen met het maken van foto's. Deze bezigheden werden steeds verder uitgebreid. Zo is de heer Bloemink al 15 jaar actief voor De Digitale Stad Nieuwegein, helpt hij startende ondernemers bij het opzetten en onderhouden van websites en is hij vrijwilliger voor tal van andere organisaties.

Kortom, de heer Bloemink is een betrokken veelzijdig én actief persoon die niet stilzit. Tot op de dag van vandaag blijft hij zich inzetten voor de medemens en met name voor zijn stad, Nieuwegein.