Anna van Rijn-penning voor Ben Zwezerijnen

Datum:

Op vrijdag 17 september ontving de heer Ben Zwezerijnen de Anna van Rijn-penning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. De heer Zwezerijnen werd verrast met de penning tijdens de opening van de Nationale Sportweek bij zijn eigen sportcentrum, De Voltreffer. ‘Wat een verrassing, ik ben er ontzettend blij mee’, was zijn reactie.

De Voltreffer

Ben Zwezerijnen heeft veel betekend voor de ontwikkeling van boksen in Nederland. Hij heeft veel jonge mensen begeleid en gebruikte boksen als middel om hen weerbaarder te maken.

Als oprichter van boksschool De Voltreffer in 1961 heeft hij een belangrijke rol gehad in het verenigingsleven. Hij heeft als actief bokser (tweevoudig Nederlands kampioen), als trainer én organisator van mooie boksevenementen een belangrijke rol vervuld.

Daarnaast heeft hij eind jaren ‘70 De Voltreffer belangeloos beschikbaar gesteld voor centrale trainingen van de Nederlandse boksselectie. En vanaf ongeveer 1980 werd hij ook bondstrainer. In deze hoedanigheid heeft de heer Zwezerijnen veel Nederlandse topboksers onderdak geboden bijvoorbeeld trainingskampen En nu nog na zijn pensioen is de heer Zwezerijnen actief in de bokswereld.

Kortom, de heer Zwezerijnen is een maatschappelijk betrokken en zeer actieve Nieuwegeiner. De gemeente is trots op de heer Zwezerijnen en feliciteert hem van harte met deze onderscheiding!