Anna van Rijn-penning voor Mevrouw Muller-de Visser

Datum:

Woensdag 8 december 2021 heeft burgemeester Frans Backhuijs mevrouw Muller-de Visser thuis verrast met de uitreiking van de Anna van Rijn-penning. Een mooie blijk van waardering voor haar verdiensten in Nieuwegein.

Mevrouw Muller-de Visser zet zich al ruim 40 jaar in voor andere mensen in onze stad. Zo is zij in 1981 begonnen met vrijwilligerswerk bij de Unie van Vrijwilligers (UVV). Zij bekommerde zich om de mensen die het nodig hadden. Ook was mevrouw Muller-de Visser vrijwilliger bij ’t Laantje, het ontmoetingsgebouw in Vreeswijk. Hier verzorgde zij de koffieochtenden. De afgelopen 20 jaar heeft mevrouw Muller-de Visser bij ‘t Laantje vrijwillig de rol van projectleider op zich genomen.

Mevrouw Muller-de Visser is een zeer maatschappelijk betrokken inwoner en staat graag klaar voor anderen. Nu zij bijna de bijzondere leeftijd van 80 heeft bereikt, stopt zij met haar vrijwilligerswerk bij ’t Laantje. Voor de gemeente des te meer reden om haar met deze onderscheiding te bedanken voor haar jarenlange inzet in Nieuwegein. 

‘Ik heb er geen woorden voor, terwijl ik normaal niet zo snel stil ben. Ik woon al 60 jaar in Vreeswijk en later Nieuwegein en ben heel blij met de Nieuwegeinse Anna van Rijn-penning. Veertig jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor andere mensen.’ was haar reactie.  

De gemeente is trots op mevrouw Muller-de Visser en feliciteert haar van harte met deze bijzondere Onderscheiding.

Foto door: Fototeam KenM