Duurzame bouwhekken geplaatst in Rijnhuizen

Datum:

Op drie plekken in Rijnhuizen zijn onlangs duurzame bouwhekken geplaatst, de zogenaamde Combi-Wood bouwhekken. Dat zijn mooie afscheidingen van duurzaam gecertificeerd hout met plantenbakken die de bouwterreinen afschermen. Dat maakt de omgeving voor de huidige bewoners een stuk prettiger. De houten panelen van de hekken worden gemaakt door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. 

Rijnhuizen volop in ontwikkeling

Rijnhuizen is volop in ontwikkeling. Van een wijk met vooral kantoren verandert Rijnhuizen naar een wijk met gemengd werken en wonen. Op verschillende plekken is het druk met bouwwerkzaamheden. En dat blijft voorlopig, want ook de komende jaren gaan we door met het bouwen van woningen en aanvullende voorzieningen.  

Duurzame Combi-Wood bouwhekken

Voor de huidige bewoners van Rijnhuizen willen we de omgeving aangenaam houden. Daarom plaatsen we hekken waarmee we de bouwterreinen zoveel mogelijk aan het oog onttrekken. Op drie plekken staan sinds deze week zogenaamde Combi-Wood bouwhekken: op de Edisonbaan, de Marconibaan en de Wattbaan. De Combi-Wood is een nieuw product van Heras-Mobile in samenwerking met Groene Bouwhekken. Deze hekken zijn gemaakt van duurzaam PEFC gecertificeerd Douglas hout en er hangen plantenbakken aan. De bouwhekken zien er fraai uit en geven de omgeving een groene uitstraling. De hekken gaan rouleren in de wijk. Komen er nieuwe bouwlocaties bij, dan worden de hekken uitgewisseld.

Maatschappelijk betrokken

De productie van de Combi-Wood bouwhekken wordt mede gedaan door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Vervolgens zet Heras-Mobile de Combi-Wood bouwhekken verder in elkaar en vervoert en monteert de hekken op de plaats van bestemming.

Groene Bouwhekken werkt voor de productie samen met het Leger des Heils 50|50 en voor de logistiek met Reinaerde Groendiensten.