Nieuwegeinse brandweerman benoemd tot Ereburger

Datum:

Donderdagavond 9 september was een bijzondere avond voor Gerard Koekman. Na afloop van een reguliere brandweeroefening werd hij bij terugkomst op de kazerne verrast door (oud) collega’s, vrienden, familie en de burgemeester. Uit handen van burgemeester Frans Backhuijs kreeg hij de Erepenning van de gemeente uitgereikt. Hiermee is Gerard Ereburger van Nieuwegein! Een bijzondere onderscheiding voor een bijzondere inwoner.

Gerard zet zich al 50 jaar in bij de vrijwillige brandweer van Nieuwegein. Daarnaast is hij ook betrokken bij sponsoring en fondsenwerving bij evenementen van lokale goede doelen. “50 jaar is heel bijzonder, dit jaar is Nieuwegein ook 50 jaar. Gerard is dus één van onze eerste echte Nieuwegeinse brandweermannen. Daarom hebben wij besloten om deze Erepenning uit te reiken en Gerard te benoemen tot Ereburger”, aldus burgemeester Frans Backhuijs.

De Erepenning is de hoogste Nieuwegeinse onderscheiding. Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de laatste Erepenning is uitgereikt. 

De gemeente feliciteert Gerard Koekman van harte met deze bijzonder penning en titel! 

Foto gemaakt door Fototeam KenM.