Terugkijken peptalkshow Week van het geld: “Samen geldzorgen bespreekbaar maken”

Datum:

“Die zal wel te veel geld over de balk hebben gegooid.” Dat is volgens Karin wat veel mensen denken over zij die schulden hebben. “Maar het kan echt iedereen overkomen, door omstandigheden of botte pech.” Dat is wat haar overkwam en daarom wilde ze er graag over vertellen in de online peptalkshow van theater DE KOM afgelopen zaterdag, de afsluitende activiteit van de Week van het geld Nieuwgein 2021. “Het taboe moet worden doorbroken.”

Dat beaamt ook Esra Perloy-Cebbar, beleidsmedewerker armoedebestrijding van gemeente Nieuwegein bij de start van de peptalkshow. “Met deze eerste Nieuwegeinse editie van de Week van het geld willen wij daarom het onderwerp met onze inwoners bespreekbaar maken en hen oproepen om zo vroeg mogelijk hulp te vragen. U hoeft zich echt nergens voor te schamen.”

Schroom niet

Samen met twee schuldhulpverleners van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) die Karin hielpen met haar geldzaken, vertelde Karin haar verhaal in de peptalkshow die online live te volgens was. “Toen mijn oudste dochter 18 jaar werd kwamen er extra kosten om de hoek kijken. En door omstandigheden stapelden de kosten zich op, terwijl de inkomsten juist minder werden.” Het waren de medewerkers van WIL die Karin weer overzicht gaven over haar geldzaken en bemiddelden met de partijen waar ze schulden had. Als Karin terugkijkt op haar situatie, had ze graag gewild dat ze eerder hulp had gezocht. Tegen anderen met geldproblemen wil ze dan ook zeggen: “Schroom niet, het zijn mensen die met je meedenken en keihard voor je knokken. Maak daar gebruik van!”

Cabaretier Jörgen Raymann

Ook andere gasten vertelden hun verhaal in de peptalkshow. Zoals twee studenten van 4YOUth Nieuwegein (een nieuw initiatief van en door jongeren om jongeren te helpen met financiële vragen), de voorzitter van de Historische Kring (over wie Anna Van Rijn was en wat deze vrouw heeft betekend voor het oude Jutphaas) en als laatste vond er een open en eerlijk gesprek plaats met cabaretier Jörgen Raymann over zijn ervaringen met schulden. Muziek was er van GINA VOCA en Yerassimo.

Terugkijken

Bekijk de uitzending terug via: https://www.youtube.com/watch?v=B4MzF891gGQ 

Financiële hulp nodig?

Kijk op onze webpagina ‘Hulpinstanties’ van het project de Week van het geld of mail uw hulpvraag naar stadspas@nieuwegein.nl.