Nieuw fiets- en wandelstartpunt bij Laagravense Plassen

Datum:

Naast het grote parkeerterrein tegenover Down Under is het nieuwe ToeristischOverstappunt (TOP) gerealiseerd. Op deze plek staat nu een zuil met informatie over fiets- en wandelroutes die recreanten de mooiste plekken van de regio laten zien. Ook staat er informatie op over  leuke bezoeklocaties in de omgeving zoals een aantal forten en andere onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Down Under

Naast het parkeren van de auto en het opdoen van inspiratie voor een mooie fiets- of wandeltocht, is het mogelijk om bij Down Under de elektrische auto op te laden en een hapje te eten of iets te drinken. Recreatiegebied Laagravense Plassen ligt op de grens van de gemeenten Nieuwegein en Houten, aan de zuidkant van de stad Utrecht.

Routes in de provincie Utrecht

TOP Laagravense Plassen maakt deel uit van een fiets- en wandelnetwerk voor recreanten in de provincie Utrecht. Die zijn te raadplegen via een digitale routeplanner. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.routesinutrecht.nl

Samenwerking

TOP Laagravense Plassen is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, de gemeenten Nieuwegein, Houten en Utrecht , Down Under, Gebiedscoöperatie O-gen, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en Routebureau Utrecht.