Hoe maken we een stenen stad duurzaam? Live talkshow over de duurzame ontwikkelingen in City

Datum:

De lat ligt hoog: Nieuwegein wil van City de meest duurzame binnenstad van Nederland maken! Zo wordt City een klimaat- en mensvriendelijke omgeving om in te leven, met slimme oplossingen en openbaar groen. De gemeente en experts werken aan een samenhangende aanpak om dit te bereiken, die we City 4D noemen. We willen graag met de stad in gesprek over het resultaat tot nu toe.

Online talkshow

Met het oog op de maatregelen tegen het coronavirus hebben we gekeken hoe we bewoners en belangstellenden zo goed mogelijk online kunnen betrekken. Daarom organiseren we op dinsdagavond 15 september aanstaande van 19.30 tot 21.00 uur een online talkshow, waarin we de Nieuwegeiners bijpraten en hun mening vragen over de duurzame ideeën en veranderingen in City. Makkelijk, want je hoeft er de deur niet voor uit.

In de show vertellen interessante sprekers over de keuzes en dilemma’s rond duurzaamheid in City, over hoe City er straks uit zou kunnen zien, de tijdelijke inrichting van parkeerterrein West, mogelijkheden voor groen met ruimte voor bewegen, en ideeën van studenten van de WUR (Universiteit Wageningen).

En we vertellen niet alleen: je kunt ook zelf vragen stellen en reageren op stellingen. Zo willen we samen de volgende stap zetten op weg naar de meest duurzame binnenstad van Nederland.

ikbennieuwegein.nl/city4D

We zien je graag tijdens de livestream! Ga naar ikbennieuwegein.nl/city4D voor meer informatie en het aanmeldformulier.