Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege coronavirus

Datum:

Woensdag 18 maart 2020

Gisteren heeft het kabinet steunmaatregelen voor ondernemers gepresenteerd. Het doel hiervan is om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen van het coronavirus voor zzp’ers en bedrijven op te vangen. Hierbij gaat het onder andere om een tegemoetkoming in de loonkosten, inkomensondersteuning voor zzp’ers en uitstel van belastingbetaling. Meer informatie hierover vindt u op steunmaatregelen voor banen en economie.

Inkomensondersteuning zzp’ers

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt momenteel hard aan een regeling. Voor meer informatie over deze regeling kunt u vanaf begin volgende week terecht op de website van WIL. ZZP’ers die in acute nood (‘broodnood’) verkeren, kunnen telefonisch contact opnemen met WIL, op telefoonnummer 030-702 23 00.

Uitstel van betaling voor huurders van de gemeente

Aan de (horeca)ondernemers en winkeliers die in de plinten van de parkeergarage of het Stadshuis ruimten huren van de gemeente is bekend gemaakt dat zij gebruik kunnen maken van uitstel van betaling van de huur met twee maanden. Vanzelfsprekend volgt de gemeente de ontwikkelingen rond de coronamaatregelen op de voet. Dat betekent dat er nauwe afstemming met de ondernemers is over vragen die leven. Waar mogelijk helpt de gemeente om steun te bieden.

Meer weten?

Bent u ondernemer en heeft u vragen naar aanleiding van de coronamaatregelen? Aarzel niet om contact op te nemen met de gemeente op telefoonnummer 14 030 of per e-mail op ondernemen@nieuwegein.nl.