Twee vragen over vaccinatie in de Beursfabriek in Nieuwegein

Datum:

Sinds 3 mei kunnen Nieuwegeiners voor een vaccinatie terecht in de Beursfabriek. Twee vragen worden vaak aan ons gesteld: 1. Welk vaccin krijg ik? 2. Kan ik mijn tweede vaccinatie ook in de Beursfabriek halen. Hieronder ziet u de antwoorden op deze vragen.

  1. Welk vaccin u krijgt, is afhankelijk van wie de prik bij u zet en de beschikbare vaccins. Op de uitnodiging die u ontvangt, staat vermeld door wie u wordt gevaccineerd en ook welk vaccin u krijgt. Wordt u binnenkort gevaccineerd door de GGD regio Utrecht? Dan krijgt u Pfizer. Wordt u binnenkort gevaccineerd door de huisarts? Dan wordt u gevaccineerd met AstraZeneca. De huisartsen vaccineren op 4, 5 en 6 mei in de Beursfabriek en daarna weer een paar dagen in juni en juli voor de 2e ronde. De uitnodigingen voor vaccinatie worden verzonden volgens de landelijke vaccinatiestrategie.
  2. Bent u aan de beurt voor uw 2e vaccinatie? Die staat dan ook gepland op de locatie waar u uw eerste prik heeft gehaald. Dat staat in de uitnodiging die u heeft ontvangen. Als uw eerste prik niet in de Beursfabriek is gezet, kunt u daar dus helaas niet voor uw 2e prik terecht.