Afval scheiden en wegbrengen

Afval scheiden zorgt voor minder verspilling. Papier, glas en gft kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Maar alleen als u het in de juiste bak gooit! Welk afval hoort nu waar? In de afvalkalender van RMN vindt u een antwoord op dit soort vragen. RMN regelt het huishoudelijk afval in Nieuwegein.

Naar afvalkalender

U moet eerst uw postcode en huisnummer invullen. U vindt dan de volgende informatie:

  • Welk afval hoort waar?
  • Afvalcontainers in Nieuwegein, zoals glasbakken en textielbakken
  • Wanneer uw afval wordt opgehaald (ophaaldagen)
  • Afspraak maken voor het ophalen van grofvuil

Milieupas aanvragen

Bij sommige flats zijn ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Om uw vuilniszakken in de ondergrondse container te stoppen, heeft u een milieupas nodig. Als u verhuist krijgt u het pasje van uw woningbouwvereniging of (bij een koopwoning) van de vorige bewoner.

Bent u de milieupas verloren? Dan kunt u een nieuwe pas aanvragen bij RMN. De verloren pas wordt dan onbruikbaar gemaakt.

Handige app

RMN heeft ook een app die u helpt om het afval op tijd aan de straat te zetten. In de app vindt u nog veel meer praktische informatie. Gratis te downloaden.

App Store Google Play

Nieuwe ondergrondse containers

In verschillende wijken komen ondergrondse containers voor de hoogbouw (flats). Het gaat om de wijken Doorslag, Batau-Noord, Jutphaas-Wijkersloot, Fokkesteeg en Lekboulevard. Ga naar Ikbennieuwegein.nl voor meer informatie en de planning.

Man gooit hout in een afvalcontainer

Recyclingstation

Op het recyclingstation kunt u allerlei soorten afval inleveren. Gratis en zonder afspraak.

Meer informatie >