Jongerenlintje De Doorslag

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Al 15 jongeren uit Nieuwegein ontvingen de afgelopen jaren het jongerenlintje De Doorslag. Naast deze eretitel en oorkonde krijgen de jongeren ook een tegel met hun naam erop die langs het water De Doorslag liggen.

Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd meehelpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. 

Een jury onder leiding van de burgemeester kijkt naar de voordrachten. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Kent u een jongere die dit lintje verdient? Laat het ons weten! Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. De jongere hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar wel met Nieuwegein te maken heeft. Inzenden kan tot en met 6 december 2020 bij Elsje Leurs, via e.leurs@nieuwegein.nl.