Onderhoud aan wegen

Het Openbaar Domein werkt constant aan het onderhoud van wegen. In 2020 hebben we bijvoorbeeld hard gewerkt aan de Plettenburgerbaan, een belangrijk tracé in Nieuwegein en de regio.

“We hebben bijna geen klachten gekregen. Daar zijn we trots op!”

“De Plettenburgerbaan was de afgelopen jaren nauwelijks onderhouden, wat goed voel- en zichtbaar was”, zegt projectleider Martijn Stekelenburg. “Daarom kozen we ervoor om alle onderdelen mee te nemen die aan onderhoud toe zijn. Ook de bushaltes, kunstwerken en bermen. Zo hoefde de weg maar één keer afgesloten te worden en kunnen we weer jaren vooruit."

“Het verkeer had 2 weken in de nacht en 4 weken overdag geen doorgang. We hebben deze afsluitingen in goed overleg met de VRU, Provincie Utrecht en Qbuzz afgesproken. Door de juiste fasering en een omleiding was de omgeving toch bereikbaar. Dit legden we als harde eis vast in het contract. Bovendien voerden we de werkzaamheden in de zomervakantie uit.”

“De Plettenburgerbaan is nu klaar en we hebben bijna geen klachten gekregen. Daar zijn we trots op! Dat hebben de aannemer en het projectteam goed gedaan.”