Betere Buurten

Met het programma Betere Buurten vernieuwen we de buurten uit de jaren '70 en '80. We werken bijvoorbeeld aan het groen, de bestrating, extra parkeerplekken, speelplaatsen, ontmoetingsplekken en kunstwerken. Dit doen we op een duurzame manier, samen met bewoners. Zodat zij ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen.

“We gaan op bezoek bij inwoners die vragen hebben. Dat wordt erg gewaardeerd”

“Meestal gaat het om quick wins, denk aan een muurschildering of een bewonersinitiatief. Het Openbaar Domein doet de uitwerking en uitvoering”, vertelt projectleider Karlijn van der Laan. “Bij elke buurt zoeken we naar de beste aanpak. De Rijtuigenbuurt hebben we bijvoorbeeld opgedeeld in een aantal deelgebieden. Per deelgebied maakte de technisch medewerker een uitwerking voor de aannemer. Daarmee hebben we een raamcontract afgesloten. Onze samenwerking is heel goed, de aannemer denkt mee over hoe we de buurt het beste kunnen vernieuwen. Samen werken we aan een groene, veilige, schone en gezonde buurt die past bij jong en oud. Op Ikbennieuwegein.nl vind je alle lopende projecten van Betere Buurten.”

“We organiseren bijeenkomsten in de wijk, waar inwoners kunnen meedenken over bijvoorbeeld het ontwerp van speelplekken. We verzamelen hun ideeën en gaan met ze in gesprek: hoe moet de vernieuwing er precies uitzien? Daarna werken we het uit in een plan. Ook tijdens de uitvoering proberen we nog wensen van inwoners mee te nemen.”

“We willen dat inwoners zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. Het helpt om duidelijk te zijn over wanneer er gewerkt wordt en wanneer het project klaar is. Bij vragen uit de buurt proberen we snel en duidelijk antwoord te geven. We gaan ook op bezoek bij inwoners met vragen. Dat wordt erg gewaardeerd.”