Bladcampagne

De bladcampagne begint in november. De gemeente ruimt dan de gevallen herfstbladeren op met veegwagens en bladblazers. We beginnen met doorgaande wegen waar veel bladeren liggen. Daarna doen we alle doorgaande wegen. Als al het blad gevallen is, maken we wijk voor wijk schoon.

In alle wijken zetten we bladkorven neer. Hier mag u zelf bladafval in gooien. Voor tijdelijke opslag zetten we ook een paar grote inzamelkorven neer. Deze legen we regelmatig.

De bladkorven staan verdeeld over de wijken. Ga naar Bladkorven in Nieuwegein voor de precieze locaties.

Elk najaar bepalen we de aantallen en locaties opnieuw. We kijken dan of de plek veilig en goed bereikbaar is. Dit jaar staan er bladkorven op 15 nieuwe plekken. Op 5 plekken verdwijnt de bladkorf juist, omdat hij weinig werd gebruikt.

Geen bladkorven meer in 2021:

  • Mendes Da Costalaan
  • Delftseschans (kruising Heerlerschans)
  • Hof van Plettenburg
  • Herman Gorterhove
  • Geinoord

Bladeren van de stoep en de straat. Ook bladeren uit uw tuin mag u in een bladkorf gooien. Het andere groenafval gooit u in de groene kliko.

U kunt voor 2022 een aanvraag doen voor een bladkorf in uw straat. Helaas kunnen we niet garanderen dat deze er komt. Dit jaar hebben we het maximale aantal bladkorven geplaatst. Volgend jaar komen er geen bladkorven bij.