Herfstbladeren

Begin november ruimen we alle herfstbladeren op. Dat noemen we de bladcampagne. Eerst vegen we alle hotspots: plekken op doorgaande wegen met veel blad. Daarna ruimen we alle doorgaande wegen op. Er rijden 2 grote veegwagens en een kleine veegwagen, die ook op fietspaden en in tunnels kan vegen. Als al het blad gevallen is, maken de beheerders wijk voor wijk schoon. Daarbij gebruiken ze ook bladblazers. Om zo slim mogelijk te werken, maken ze steeds één gebied schoon. 

In alle wijken van Nieuwegein staan bladkorven. Hier mag u het blad van de stoep en straat in gooien. Ook blad van de tuin mag erbij. Het overige groenafval gooit u in de groene kliko. Ieder jaar in de herfst bepalen we de aantallen en plekken opnieuw. We kijken dan of de plek veilig is en of de bladkorf goed bereikbaar is. De gemeente zorgt voor het legen van de korven.

In 2020 hebben we op 10 plekken bladkorven weggehaald, omdat ze weinig gebruikt werden. Op 12 nieuwe plekken hebben we juist bladkorven neergezet. U kunt voor 2021 een aanvraag doen voor een bladkorf in uw straat. 

Medewerkers van de gemeente ruimen de herfstbladeren op. Om zo slim mogelijk te werken, verzamelen we de bladeren tijdelijk op een centrale plek. Een vrachtwagen haalt de bladeren regelmatig op.