Bladcampagne

Begin november wordt er gestart met de bladcampagne. Eerst worden alle hotspots gedaan, dit zijn plekken op doorgaande wegen met veel blad. Daarna worden alle doorgaande wegen gedaan. Er rijden 2 grote veegwagens en een kleine veegwagen die onder andere op de fietspaden en in de tunnels kan vegen. Als al het blad gevallen is, maken de beheerders wijk voor wijk schoon. Er is ondersteuning van bladblazers. Om zo efficiƫnt mogelijk te werken, wordt steeds een aaneengesloten gebied schoongemaakt. Het is niet mogelijk om even een hoopje in een andere wijk mee te nemen in verband met reistijd.

Er staan bladkorven verdeeld over de wijken. Hier mag u het blad van de stoep en straat ingooien, ook blad van de tuin mag erbij, het overige groenafval gooit u in de groene kliko. Ieder jaar worden de aantallen en locaties opnieuw vastgesteld in de herfst. De gemeente kijkt dan wel of het veilig is en of de bladkorf goed bereikbaar is. U kunt wel alvast voor volgend jaar een aanvraag doen voor een bladkorf in uw straat. Dit is echter geen garantie dat deze geplaatst gaat worden. Op dit moment is het maximum bereikt. De gemeente zorgt voor het legen van de korven.

Medewerkers van de gemeente voeren de bladcampagne uit. Om zo efficiƫnt mogelijk te werken, worden op centrale locaties tijdelijke bladinzameldepots opgezet. De gemeente komt die geregeld legen met een vrachtwagen met autolaadkraan.