Blijf op de hoogte en denk mee!

Datum: woensdag 16 mei 2018

De gemeente Utrecht werkt verschillende scenario’s voor het ‘energielandschap’ in Rijnenburg en Reijerscop uit. Tijdens de werkbijeenkomsten kunt u op voorstellen reageren en uw ideeën delen. Deelname aan een werkbijeenkomst is vrijblijvend en u kunt zelf bepalen of u één of meerdere bijeenkomsten wilt bezoeken.

Kom naar de werkbijeenkomst op 17 mei

De eerste werkbijeenkomst, die de gemeente Utrecht organiseert, is op donderdag 17 mei in De Schalm in De Meern. Tijdens deze bijeenkomst gaat u in gesprek over de eerste schetsen van het energielandschap. U kunt ideeën aandragen voor het verder uitwerken van de schetsen. En u krijgt informatie van de initiatiefnemers, ontwerpers, experts en de gemeente. De volgende werkbijeenkomst (van de in totaal drie werkbijeenkomsten) zal vlak voor de zomervakantie plaatsvinden in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Ook in deze werkbijeenkomst kunnen bewoners en belanghebbenden meedenken en ideeën aandragen voor de verdere uitwerking van de scenario’s.

Het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van Nieuwegein vinden het belangrijk dat de mening van Nieuwegeinse inwoners over de verschillende scenario’s kan worden ingebracht. Om die reden maakt de gemeente Nieuwegein het mogelijk om gebruik te maken van een speciale busdienst om op 17 mei naar het cultureel centrum De Schalm in de Meern te reizen. Deze zal uitgevoerd worden door bussen van POUW vervoer.

In Nieuwegein zijn er twee opstappunten:

  1. Bushalte De Baten gelegen aan de Batauweg bij het Winkelcentrum Muntplein.
  2. Bushalte De Kempenaerpark bij het Winkelcentrum Galecop.

Bij deze twee bushaltes een pamflet opgehangen voor de herkenbaarheid van de halte met daarop aangegeven dat dit de opstaphalte betreft voor de pendeldienst voor de Werkbijeenkomst Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop. De eindhalte is zalencentrum De Schalm in De Meern. De bus zal hier tevens ook weer vertrekken voor de terugreis naar Nieuwegein toe.

TijdHalte
15.15 uurBushalte De Baten (Winkelcentrum Muntplein)
15.30 uurBushalte De Kempenaerpark (Winkelcentrum Galecop)
15.50 uurAankomst De Schalm De Meern
16.15 uurBushalte De Baten (Winkelcentrum Muntplein)
16.30 uurBushalte De Kempenaerpark (Winkelcentrum Galecop)
16.50 uurAankomst De Schalm De Meern
17.35 uurStart terugreis naar opstappunten in Nieuwegein
18.15 uurBushalte De Baten (Winkelcentrum Muntplein)
18.30 uurBushalte De Kempenaerpark (Winkelcentrum Galecop)
18.50 uurAankomst De Schalm De Meern
Start terugreis naar de opstappunten in Nieuwegein
19.15 uurBushalte De Baten (Winkelcentrum Muntplein) Let op! De halte De Baten is door de slotdag van de Avondvierdaagse tijdelijk buiten gebruik voor de reguliere busdienst van U-OV. De pendeldienst naar de werkbijeenkomst Energielandschap Rijnenburg-Reijerscop kan wel gebruik maken de halte De Baten. De halte is voor de bussen van Pouw vervoer wél gewoon bereikbaar.
19.30 uurBushalte De Kempenaerpark (Winkelcentrum Galecop)
19.50 uurAankomst De Schalm De meern
20.00 uurTerugreis naar de opstappunten in Nieuwegein
21.00 uurTerugreis naar de opstappunten in Nieuwegein