City Nieuwegein

Een modern theater en kunstencentrum, een uitgebreid winkelaanbod, gezellige pleintjes, fijne lunchtentjes en restaurants, een bibliotheek, een markt op zaterdag, een Stadshuis voor praktische zaken: u vindt ’t in City, de binnenstad van Nieuwegein. Bovendien woont u er dicht bij allerlei voorzieningen op het gebied van gezondheid, dienstverlening en onderwijs. Middenin de stad, maar toch omringd door groen en water. Perfect bereikbaar, zowel met de auto, de fiets als het openbaar vervoer. Dat maakt wonen in City aantrekkelijk voor iedereen. En City groeit. Er komen flink wat nieuwe woningen en een modern knooppunt voor tram en bus. Zo wordt City levendiger, aantrekkelijker en duurzamer. Met als ambitie: de meest duurzame binnenstad van Nederland worden. De verdere vernieuwing van City doen we waar mogelijk in co-creatie met bewoners en andere stakeholders.

Op 12 december 2019 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de Gebiedsopgave City Nieuwegein. In deze gebiedsopgave (pdf, 6 MB) zijn de wensen vertaald die zijn opgehaald tijdens de co-creatiebijeenkomsten 'City made by you'. De ambities uit het Koersdocument City Nieuwegein uit 2017 zijn in dit document concreet gemaakt naar uitgangspunten en leidende principes. Met een behoorlijke ambitie voor duurzaamheid, mobiliteit en wonen. Als rode draad door alles heen lopen levendigheid en gezelligheid.

Om het u makkelijk te maken hebben we een verbeelding gemaakt van de hoofdpunten uit de Gebiedsopgave voor City West (pdf, 1 MB). Zo ziet u in één oogopslag wat de hoofdpunten zijn voor bijvoorbeeld wonen, mobiliteit en bebouwing.

De volgende stap is het in co-creatie uitwerken van de gebiedsopgave. De gemeenteraad stelt op basis hiervan ontwikkelkaders vast per deelproject. Deze kaders worden meegegeven aan ontwikkelaars die in City West een bouwproject willen realiseren.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u aan voor de City-nieuwsbrief via city@nieuwegein.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen over de ontwikkelingen in City Nieuwegein.