HN Locatie

De vrijliggende grond tussen de Herenstraat en de Noordstedeweg was oorspronkelijk bestemd voor kantoren. Omdat er in Nieuwegein meer behoefte is aan extra woningen in plaats van kantoren, is het voorstel nu om woningen te ontwikkelen in plaats van kantoren. Deze wijziging van bestemming moet nog officieel vastgelegd worden in een actueel bestemmingsplan. Deze actualisatie van het bestemmingsplan is inmiddels gestart.

In 2015 raakt ontwikkelaar Blauwhoed betrokken bij de nieuwbouwplannen van de Karwei aan de Herenstraat. Blauwhoed wil ook de HN-locatie ontwikkelen. Daarom nam Blauwhoed een optie op de grond. Blauwhoed moet rekening houden met een aantal voorwaarden:

  • De ruimtelijke kaders die vastgesteld zijn in het Bestemmingsplan van 2007 
  • Het Ontwikkelingsplan voor de Binnenstad uit 2013
  • Het plan moet goed aansluiten op het gebied Herenstraat en Kruyderlaan
  • Het groene karakter moet zoveel mogelijk behouden blijven
  • Belanghebbenden moeten vroeg betrokken worden bij de uitwerking van het plan Blauwhoed ontwikkelt in 2017 een plan voor de HN-locatie.

Ook praat Blauwhoed regelmatig met omwonenden en andere belanghebbenden. Op deze manier sluit het plan zo goed mogelijk aan bij de wensen van verschillende belanghebbenden. Op basis van het definitieve plan kan Blauwhoed een omgevingsvergunning aanvragen.

Ontwikkelaar
Blauwhoed
verkoop@blauwhoed.nl
www.blauwhoed.nl
(010) 45 35 11