Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets gevonden in Nieuwegein? Doe hiervan dan aangifte bij de gemeente. U kunt online aangifte doen of het voorwerp inleveren bij de Gemeentewerf.

Bewaart u het voorwerp zelf? Dan bent u na verloop van de bewaartermijn eigenaar. Zorg er dan wel voor dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp bij ons af? Dan worden wij eigenaar na de bewaartermijn. 

Inloggen met DigiD Aangifte doen

Bankpas, OV-kaart en sleutels

Vindt u een bankpas, creditcard of vervoersbewijs? Stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Heeft u sleutels gevonden? Lever ze in bij de Gemeentewerf. Als de balie gesloten is, kunt u de sleutels in de brievenbus naast de ingang doen.

Ik ben iets verloren

Bent u iets verloren in Nieuwegein? Doe dan een digitale melding van het voorwerp dat u bent verloren. Heeft u het vermoeden dat het is gestolen? Doe dan ook aangifte bij de politie.

Zodra er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, vragen wij u om te komen kijken. U mag het voorwerp meenemen als u kunt bewijzen dat het van u is. Neem ook een geldig legitimatiebewijs mee.

Rijbewijs, paspoort of ID-kaart

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren? Doe dan altijd aangifte bij Burgerzaken. Dit kan digitaal of aan de balie.