Coronavaccinatie

Wie wordt wanneer gevaccineerd? Wie bepaalt dit en hoe is dit in Nieuwegein geregeld? In Nederland bepaalt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wie wanneer gevaccineerd wordt. Zij hebben dit omschreven in het een zogeheten vaccina­tiestrategie. De snelheid van vaccineren is afhankelijk van de levering van de vaccins. De gemeente, GGD en huisartsen hebben hier geen invloed op. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het gereed maken van één of meerdere centrale vaccinatielocaties in Nieuwegein. Mobiele inwoners, die de vaccinatie willen, kunnen bij deze locaties terecht. Zodra meer bekend is over locatie(s) en planning wordt u hierover geïnformeerd.

Wanneer bent u aan de beurt? Bekijk hier het vaccinatieschema van de Rijksoverheid. In dit schema staat wanneer, door wie en met welk vaccin de mensen in Nederland gevaccineerd zullen worden tegen het coronavirus.

Iedereen in Nieuwegein die een vaccinatieafspraak wil inplannen maar dit online of telefonisch lastig vindt, kan tot en met zaterdag 14 augustus terecht bij het afspraakloket.

Het loket is te vinden in het Stadshuis van Nieuwegein, Stadsplein 1.
Het loket is van maandag tot en met zaterdag geopend volgens onderstaand rooster:

Maandag: 08.30 tot 16.00 uur
Dinsdag: 08.30 tot 11.30 uur
Woensdag: 13.00 tot 16.00 uur
Donderdag: 08.30 tot 11.30 uur
Vrijdag: 08.30 tot 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur

Ieder loket wordt bemand door een medewerker van GGD regio Utrecht. Deze medewerker helpt bij het inplannen van een vaccinatieafspraak. Er worden op deze locaties geen prikken gezet.

Lukt het niet om zelf vervoer te regelen naar één van de locaties dan is het voor Wmo-klanten met een (geldige) Wmo-taxipas mogelijk om met de Regiotaxi gratis van en naar de vaccinatielocatie te gaan. Ook andere inwoners zonder Wmo-regiotaxipas kunnen een rit van en naar een vaccinatielocatie boe­ken tegen de geldende OV-regiotaxi tarieven. Gaat u gebruikmaken van het vervoer van met de regiotaxi? Zorg er dan voor dat u een medisch mondkapje bij u heeft (een IIR ofwel 2R). U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus of taxi te dragen. Medische mond­kapjes zijn verkrijgbaar bij de apotheek of online te bestellen. Voor alle vragen over het vervoer met de regiotaxi, verwijzen wij u door naar de website van Regiotaxi Utrecht.