Coronavaccinatie

Wie wordt wanneer gevaccineerd? Wie bepaalt dit en hoe is dit in Nieuwegein geregeld? In Nederland bepaalt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wie wanneer gevaccineerd wordt. Zij hebben dit omschreven in het een zogeheten vaccina­tiestrategie. De snelheid van vaccineren is afhankelijk van de levering van de vaccins. De gemeente, GGD en huisartsen hebben hier geen invloed op. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het gereed maken van één of meerdere centrale vaccinatielocaties in Nieuwegein. Mobiele inwoners, die de vaccinatie willen, kunnen bij deze locaties terecht. Zodra meer bekend is over locatie(s) en planning wordt u hierover geïnformeerd.

Binnenkort is de beurt voor vaccinatie aan de groep van 75-plussers. De vaccinatie vindt plaats bij één van de GGD locaties in de regio Utrecht, te weten: Houten, de Jaarbeurs in Utrecht, Amersfoort en Veenendaal. Op 22 maart gaat de GGD locatie in Driebergen open. 

Wanneer bent u aan de beurt? Bekijk hier het vaccinatieschema van de Rijksoverheid. In dit schema staat wanneer, door wie en met welk vaccin de mensen in Nederland gevaccineerd zullen worden tegen het coronavirus.

Regiotaxi

Lukt het niet om zelf vervoer te regelen naar één van de locaties dan is het voor Wmo-klanten met een (geldige) Wmo-taxipas mogelijk om met de Regiotaxi gratis van en naar de vaccinatielocatie te gaan. Ook andere inwoners zonder Wmo-regiotaxipas kunnen een rit van en naar een vaccinatielocatie boe­ken tegen de geldende OV-regiotaxi tarieven. Gaat u gebruikmaken van het vervoer van met de regiotaxi? Zorg er dan voor dat u een medisch mondkapje bij u heeft (een IIR ofwel 2R). U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus of taxi te dragen. Medische mond­kapjes zijn verkrijgbaar bij de apotheek of online te bestellen. Voor alle vragen over het vervoer met de regiotaxi, verwijzen wij u door naar de website van Regiotaxi Utrecht.


> Lees meer over de vaccinatie op de website van de Rijksoverheid
> Lees de nieuwsberichten van GGD regio Utrecht over het vaccineren