Ondernemers

Het coronavirus heeft veel impact op Nieuwegeinse ondernemers en zzp’ers. De gemeente leeft mee met alle ondernemers die geraakt worden door de coronamaatregelen. We staan klaar om mee te denken en eventuele oplossingen te vinden. 

Lees op deze pagina meer informatie, voorzieningen en tips. 

  • De Rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen beschikbaar gesteld in coronatijd.
  • Bekijk ook bij de Rijksoverheid een overzicht van veelgestelde vragen over coronavirus voor werkgevers algemeen.
  • Betalingsproblemen door coronavirus? Vraag verlening van betaling aan bij de belastingdienst.
  • Bekijk het coronaloket van de KvK voor een regelingencheck, veelgestelde vragen en ondernemersinitiatieven.
  • De provincie Utrecht heeft een steunpakket ontwikkeld met meerdere regelingen voor cultuur- en erfgoedinstellingen. Lees meer informatie op de website van de provincie Utrecht.
  • Op website van de provincie Utrecht vind u meer informatie over subsidies en bijvoorbeeld de monitor impact coronacrisis. In deze monitor staat informatie over de economische impact van de coronacrisis op korte en middellange termijn.

Ondernemen in een 1,5-metersamenleving is een grote uitdaging. Verschillende branches hebben hard gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. Op de website mijncoronaprotocol.nl leest u per branche de formeel vastgestelde protocollen, en daarmee de voor u relevante afspraken.

In een noodverordening staan de regionale coronamaatregelen. Deze wordt gemaakt voor de Veiligheidsregio Utrecht. In de noodverordening staat wat er wel en niet mag in onze regio.
De noodverordening kunt u lezen op de website van de Veiligheidsregio Utrecht

 

Meer informatie

Lees meer informatie over coronavirus en ondernemers op de website van de Rijksoverheid. Of het ondernemersplein van de kamer van Koophandel.

Voor specifieke vragen over het coronavirus in Nieuwegein kunt u het contactformulier onderaan deze pagina invullen. Of bel de gemeente Nieuwegein op het telefoonnummer 14 030. Wij denken graag met u mee. Heeft u vragen over uw inkomen? Neem dan contact op met de WIL (Werk en Inkomen Lekstroom).

Stel uw vraag