De Buurt Battle tegen zwerfafval

Nieuwegein roept inwoners op mee te doen aan de Buurt Battle. Een wedstrijd tussen de buurten met één doel: het schoonhouden van de straten en parken. Want schone buurten en parken dragen bij aan een prettige woon- en leefomgeving!
De buurt die zich het actiefst inzet en de meeste punten scoort, wint de Buurt Battle en wordt beloond met een gezellig buurtfeest. De Buurt Battle start 16 augustus en eindigt op 31 oktober.

Zo werkt het:

 1. Pakket ophalen
  Een cleanup-pakket kunt u ophalen bij de Gemeentewerf (Utrechthaven 1, ma t/m vr van 09.00–16.30 uur). U vult eerst een registratieformulier in.
   
 2. Opruimen
  Cleanup-pakket in huis? Dan kan het opruimen beginnen! Want in zo’n cleanup-pakket zit namelijk een afvalgrijper, handschoenen, vuilniszakken, een opruimommetjeskaart en een grappige ansichtkaart die u bijvoorbeeld bij buren, vrienden of een familielid in de brievenbus kunt doen.
  Nu tijdelijk met canvas tas met de zwerfafval-mascotte Prullie de Prullenbak. Kom dus snel naar de Gemeentewerf, want op is op!
   
 3. Foto's en filmpjes maken
  Om mee te doen aan De Buurt Battle, maakt u foto’s en filmpjes tijdens het opruimen. Stuurt u deze naar nieuwegein@jouwschonestad.nl of @gem_nieuwegein op Instagram, dan scoort u punten voor de hele buurt.
   
 4. Winnen!
  Houd @gem_nieuwegein trouwens goed in de gaten op Instagram, want we plaatsen tijdens de buurt battle verschillende winacties online!

Scores checken? We updaten de punten wekelijks op Instagram.

Terug naar

Meer lezen