Dode dieren

Ook dieren gaan dood. Soms onverwachts of door een verkeersongeluk.

De gemeente heeft een kadaverbox voor tijdelijke opslag van de dode dieren van de kinderboerderij en dierenweides, uit de openbare ruimte of voor in huis gehouden dieren afkomstig van particulieren (bijvoorbeeld konijn of hamster; geen hoefdieren). De kadaverbox is niet voor dode dieren afkomstig van bedrijven. De kadaverbox is afgesloten om ongewenste dump tegen te gaan en gekoeld om stankoverlast te voorkomen.

De kadaverbox is gelegen op het parkeerplaatsje tussen de wipwatermolen en de kinderboerderij in het Natuurkwartier Nieuwegein.

Dode huisdieren moet u zelf bij de dierenarts brengen, laten ophalen door een daartoe bevoegd destructiebedrijf of kunt u na het gemeld te hebben (dus eerst bellen) bij de kinderboerderij 030-603 91 45 afgeven bij de kadaverbox in het Natuurkwartier. U dient voor afgifte van het kadaver het dode dieren registratie formulier (ook verkrijgbaar bij kinderboerderij) in te vullen waar het kadaver vandaan komt. U kunt kadavers afgeven tijdens de openingstijden van de kinderboerderij: dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Terug naar