Duurzaam wonen

Wilt u uw huis verduurzamen? Weten hoe u uw huis het beste kunt isoleren? Welke andere maatregelen er mogelijk zijn? Deze pagina is een goed startpunt.

Misschien kunt u gebruikmaken van een financiële regeling. Gemeente Nieuwegein heeft verschillende subsidies en leningen voor duurzame maatregelen. Er is ook een landelijke subsidie: de ISDE. Snel vinden wat u zoekt? Ga dan naar de Energiesubsidiewijzer.

Jouw Huis Slimmer

Een goed beginpunt. Jouw Huis Slimmer is een onafhankelijk energieloket met praktische informatie, slimme tips en initiatieven in Nieuwegein. Jouw Huis Slimmer helpt u op weg naar een duurzamer huis.

Energie-N

Energie-N is een vrijwilligersorganisatie die Nieuwegeiners helpt bij het verduurzamen van hun huis. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan collectieve inkoop van isolatie van de kruipruimte. Of laat een warmtescan bij u thuis uitvoeren, vraag een energiegesprek aan of bezoek een informatiebijeenkomst.

Gratis Energiebox

Wilt u snel besparen op uw energieverbruik? Vraag dan de gratis Energiebox aan. In deze doos zitten een aantal energiebesparende producten. Ook krijgt u er gratis energieadvies bij voor uw huur- of koopwoning. De energieadviseur vertelt u welke kleine maatregelen u direct zelf kunt uitvoeren. Mensen die meedoen aan de Energiebox besparen gemiddeld € 128,- per jaar.

Wilt u uw huis verduurzamen, maar lukt het niet dit te financieren? Misschien kan de Duurzaamheidslening van de gemeente Nieuwegein u verder helpen. Bekijk hieronder waarvoor u de lening kunt gebruiken en onder welke voorwaarden.

Bekijk Duurzaamheidslening >

De Verzilverlening is bedoeld om uw huis duurzaam en/of levensloopbestendig te maken. Zodat u langer thuis kunt blijven wonen. U kunt de lening onder andere inzetten voor zonnepanelen en dakisolatie. 

Bekijk Verzilverlening >

Let op: Komt u in aanmerking voor zowel de Duurzaamheidslening als de Verzilverlening? Dan kunt u zich het beste richten op de Duurzaamheidslening. De bijkomende kosten van een Verzilverlening zijn relatief hoog, vanwege de afsluitkosten bij SVn en het benodigde taxatierapport. Daarnaast neemt uw schuldenlast elk jaar toe, en daarmee de uiteindelijk te betalen rente.

Wilt u uw huis verwarmen tegen lagere kosten? En de CO2-uitstoot helpen verminderen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). U krijgt daarmee een deel van de kosten terug voor een warmtepomp, zonneboiler of isolatiemaatregelen.

Vraag subsidie aan >

Let op: Dit is een subsidie van de Rijksoverheid, niet van de gemeente.

De subsidie 'Verduurzamen wonen' is bedoeld voor isolatiemaatregelen. U kunt al subsidie krijgen vanaf 1 isolatiemaatregel. Het is een andere subsidie dan de ISDE, maar u kunt ze eventueel wel combineren.

Bekijk subsidie >

Let op: U moet eerst aanvragen, daarna uitvoeren. We wijzen aanvragen af als de maatregelen al zijn uitgevoerd.

Welke regelingen zijn er allemaal nog meer? En voor wie precies? De Energiesubsidiewijzer laat zien welke regelingen, subsidies, kredieten, garanties, leningen, hypotheken en revolving funds er allemaal zijn op het gebied van energiebesparing in huis.

Naar de Energiesubsidiewijzer >

Vraag subsidie aan

De gemeente Nieuwegein ondersteunt inwoners met een subsidie voor isolatiemaatregelen.

Bekijk subsidie >