Duurzaam wonen

Wilt u uw huis verduurzamen? Of wilt u weten hoe u uw huis het beste kunt isoleren? En welke andere maatregelen er mogelijk zijn op dit gebied? U vindt het allemaal op deze pagina’s. Ook als u wilt weten waar en hoeveel subsidie of leningen u kunt krijgen voor duurzaam wonen, kunt u hier terecht.   

Een goed beginpunt voor uw duurzaamheidsvraag is het inzichtelijk maken op welke manier u energie kunt besparen of wat er voor nodig om uw huis te verduurzamen. Het onafhankelijke energieloket 'Jouw huis slimmer' kan u hierbij ondersteunen. Het platform kijkt specifiek naar uw situatie en kan u verbinden aan veel lokale energie initiatieven, adviseurs en bedrijven.

Energieplatform: Jouw huis slimmer

Ook kunt u een beroep doen op Energie-N, een Nieuwegeinse vrijwilligersorganisatie die bewoners helpt bij het verduurzamen van hun huis. Zo heeft zij een collectieve inkoopregeling voor isolatie van de kruipruimte. Daarnaast doen hun energieadviseurs warmtescans en energiegesprekken. Zo krijgt u, bij u thuis, objectief advies over waar u het beste kunt beginnen met verduurzamen. Op www.energie-n.nl vindt u meer informatie.

Energie-N: Energieadvies bij u thuis

Bent u huurder en wilt u besparen op uw energieverbruik? Dan kan u de Energiebox aanvragen. Met de box krijgt u een aantal energiebesparende producten toegestuurd en ontvangt u met betrekking tot uw huurwoning gratis energieadvies. De kleine maatregelen die hieruit voortvloeien kunt u zelf uitvoeren en levert gemiddeld een besparing op van 10% van de gemiddelde energiekosten van een huurwoning.

Energiebox: gratis en praktisch energie besparen

Voor het verduurzamen van uw woning kan mogelijk de duurzaamheidslening, aangeboden door de Gemeente Nieuwegein, uitkomst bieden. Wanneer uw investeringsruimte onvoldoende blijkt kunt u tegen gunstige voorwaarden gebruik maken van deze lening.

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Bekijk welke stappen u kunt doorlopen voor het aanvragen van de duurzaamheidslening.

Bekijk de voorwaarden voor het aanvragen van de Duurzaamheidslening.

Voor wie zijn huis wil isoleren heeft de landelijke overheid subsidie beschikbaar. Huiseigenaren die hun woonadres willen isoleren kunnen een deel van hun investering terugkrijgen. Wilt u in aanmerking komen, dan moet u (tenminste) twee energiebesparende maatregelen nemen. Let op, want er is een beperkt bedrag aan subsidie beschikbaar: op is op. In 2021 start een nieuwe subsidieronde. Wie vanaf 15 augustus 2019 geïsoleerd heeft kan ook gebruik maken van de regeling. U kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor vloerisolatie, gevelisolatie en hoogrendementsglas.

Bekijk de voorwaarden voor Subsidie energiebesparing eigen huis.  

Wilt u uw huis verwarmen tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt u een deel van uw investeringskosten terug na de aanschaf van één of meer warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels of biomassaketels.

Lees meer over de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

LET OP: per 1 januari 2020 vervalt de subsidie voor pelletkachels en biomassaketels in de bestaande bouw evenals de subsidie voor alle warmteapparaten in nieuwbouw waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd na 30 juni 2018.

Bekijk de veranderingen in de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Op dit moment zijn er tal van regelingen voor energiebesparing in de gebouwde omgeving voor tal van partijen. Maar welke regelingen zijn er nu precies, en voor wie? De Energiesubsidiewijzer brengt via verschillende zoekingangen snel en gemakkelijk alle regelingen, subsidies, kredieten, garanties, leningen, hypotheken en revolving funds op het gebied van energiebesparing in de woning in kaart.

De Energiesubsidiewijzer is beschikbaar via www.energiesubsidiewijzer.nl.

Vraag subsidie aan

De gemeente ondersteunt woningeigenaren van Nieuwegein met een met een subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen.

Bekijk subsidie.

Terug naar