Duurzaam wonen

Wilt u uw huis verduurzamen? Of wilt u weten hoe u uw huis het beste kunt isoleren? En welke andere maatregelen er mogelijk zijn op dit gebied? U vindt het allemaal op deze pagina’s. Ook als u wilt weten waar en hoeveel subsidie of leningen u kunt krijgen voor duurzaam wonen, kunt u hier terecht.   

Een goed beginpunt is 'Jouw Huis Slimmer', een onafhankelijk energieloket. Met praktische informatie, slimme tips en initiatieven in Nieuwegein. Jouw Huis Slimmer helpt je op weg naar een duurzamer huis.

Ga naar Jouw Huis Slimmer

Energie-N is een vrijwilligersorganisatie in Nieuwegein die inwoners helpt bij het verduurzamen van hun huis. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan collectieve inkoop van isolatie van de kruipruimte. Daarnaast kunt u een warmtescan bij u thuis laten uitvoeren, een energiegesprek aanvragen of een van de informatiebijeenkomsten bezoeken. Nieuwegeiners helpen Nieuwegeiners bij het verduurzamen van hun woning. 

Ga naar Energie-N

Wilt u snel besparen op uw energieverbruik? Vraag dan de gratis Energiebox aan. In deze doos zitten een aantal energiebesparende producten. Ook krijgt u er gratis energieadvies bij voor uw huur- of koopwoning. De energieadviseur vertelt u welke kleine maatregelen u direct zelf kunt uitvoeren. Mensen die meedoen aan de Energiebox besparen gemiddeld € 128,- per jaar.

Vraag de gratis Energiebox aan

Wilt u uw huis verduurzamen, maar lukt het niet dit te financieren? Misschien kan de Duurzaamheidslening van de gemeente Nieuwegein u verder helpen. Bekijk hieronder waarvoor u de lening kunt gebruiken en onder welke voorwaarden.

Meer lezen over de Duurzaamheidslening

De Verzilverlening is bedoeld om uw huis duurzaam en/of levensloopbestendig te maken. Zodat u langer thuis kunt blijven wonen. U kunt de lening onder andere inzetten voor zonnepanelen en dakisolatie. 

Meer lezen over de Verzilverlening

Let op: Komt u in aanmerking voor zowel de Duurzaamheidslening als de Verzilverlening? Dan kunt u zich het beste richten op de Duurzaamheidslening. De bijkomende kosten van een Verzilverlening zijn relatief hoog, vanwege de afsluitkosten bij SVn en het benodigde taxatierapport. Daarnaast neemt uw schuldenlast elk jaar toe, en daarmee de uiteindelijk te betalen rente.

Voor de isolatie van uw koophuis kunt u subsidie aanvragen. De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) sloot op 31 december 2020. Per 1 januari 2021 zijn de isolatiemaatregelen beschikbaar gekomen in de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). 

Wilt u uw huis verwarmen tegen lagere kosten? En de CO2-uitstoot helpen verminderen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). U krijgt daarmee een deel van de kosten terug voor een warmtepomp of zonneboiler. Vanaf 1 januari 2021 kunt u de subsidie ook gebruiken voor isolatie.

Meer lezen over de ISDE-subsidie

Welke regelingen zijn er allemaal nog meer? En voor wie precies? De Energiesubsidiewijzer laat zien welke regelingen, subsidies, kredieten, garanties, leningen, hypotheken en revolving funds er zijn op het gebied van energiebesparing in huis.

Ga naar de Energiesubsidiewijzer

Vraag subsidie aan

De gemeente ondersteunt woningeigenaren van Nieuwegein met een met een subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen.

Bekijk subsidie

Terug naar